Archiefbeeld uit de wedstrijd tussen Amigos Zoersel (zwart) en Noorderkempen. © koen fasseur

Brabo Antwerpen mist zijn start niet: “Concurrentie houdt ons scherp”

Brabo Antwerpen heeft de start van het nieuwe seizoen niet gemist. Donderdagavond plaatste het zich weliswaar nipt voor de volgende ronde van de Beker van België ten koste van Noorderkempen en zaterdagavond nam het in de eerste competitiewedstrijd met 0-3 de maat van een niet te onderschatten Amigos Zoersel. Spelverdeler Stef Van Heyste bleef op bezoek bij zijn ex-club voortdurend aan de bank gekluisterd.

spe

“Met de ervaren Kristof Proost is er een te duchten concurrent bijgekomen aan de spelverdeling”, zegt Stef Van Heyste, die vorig jaar bij Brabo Antwerpen de onbetwiste nummer één aan de passing was. “Nee, leuk is bankzitten natuurlijk niet, maar concurrentie houdt ons allebei scherp. Ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen genoeg kansen zullen krijgen.”

Brabo Antwerpen hield vlot stand in zijn eerste competitiematch. “De wedstrijd kende nogal een chaotisch begin, maar wij maakten veel minder fouten. We waren er nochtans niet echt gerust in, omdat de voorbereiding na de wedstrijd van donderdag uitermate kort was. Maar het jonge Amigos Zoersel speelde niet zijn beste wedstrijd en wij konden rekenen op een uitstekende Jeroen Oprins. Toch wordt het mogelijk een ploeg om in de gaten te houden in de terugronde, want die jonge gasten gaan alleen maar beter worden.”

Amigos Zoersel begon onder meer met de 22-jarige Cedric Holvoet, de 20-jarige Tim De Roeck en de 19-jarige Keanu Melis aan de partij. Ze vormen de nieuwe generatie, die zes afgehaakte dertigers moeten doen vergeten.

“Antwerpen begon als favoriet aan de partij en een set winnen had mooi geweest, maar Jeroen Oprins was niet af te stoppen”, zegt de kersverse Amigos-trainer Mikael Lukaschek, die het stokje overnam van Peter Speckstadt. “Ik ben echter tevreden over wat mijn jonge ploeg heeft laten zien tegen het ervaren Antwerpen. We maakten iets te veel fouten in aanval, maar receptie en verdediging waren goed. Dit zijn overigens niet de wedstrijden die we moeten winnen. Daarvoor mik ik vooral op de match over twee weken tegen Hasselt. Dan geef ik ons meer kansen op winst.”

Setstanden: 21-25, 19-25, 21-25.

Vastgoed

Jobs in de regio