Hakim Borahsarar, hier met Ruben Janssen van Termien in zijn rug, scoorde voor Sint-Lenaarts de aansluitingstreffer. © koen fasseur

Sam Vermeylen en Sint-Lenaarts blijven achter met 3 op 9: “Voor rust te weinig als ploeg gespeeld”

Na de 1-0-nederlaag van vorige week tegen Schoonbeek-Beverst verloor Sint-Lenaarts ook zaterdagavond voor eigen publiek van Termien met 1-2. De troepen van trainer Sam Vermeylen blijven zo na drie speeldagen achter met een schamele drie op negen.

Kristof Gabriels

Vooral in de eerste helft had Sint-Lenaarts het bijzonder lastig met de Limburgers. “We wisten op voorhand dat Termien een heel goede ploeg was, maar we hebben daar voor de rust zelf ook nauwelijks iets tegenover gezet”, aldus een ontgoochelde Sam Vermeylen. “Er zat niet alleen veel te veel afval in ons spel, we speelden ook veel te weinig als ploeg.”

Na de rust toonde de thuisploeg een heel ander gelaat. “We hebben tijdens de rust wat bijgestuurd en dat werkte aanvankelijk ook. We kwamen in de tweede helft een stuk beter voor de dag tot de 0-1 op een bijzonder ongelukkige manier viel. Al moet ik ook wel zeggen dat we in die fase gewoon niet scherp genoeg waren. Bovendien kregen we direct nadien een strafschop tegen, waardoor we op drie minuten tijd een dubbele opdoffer te verwerken kregen.”

Sint-Lenaarts toonde wel veerkracht. “In plaats van de kopjes te laten hangen na die 0-2, hebben we als ploeg gereageerd en voor hetzelfde geld werd het zelfs nog 2-2, maar de gelijkmaker werd in blessuretijd afgekeurd wegens buitenspel. Op dat vlak zat het dus ook niet mee. Maar goed, het is geen schande om te verliezen van een ploeg als Termien, dat over een veel hoger budget beschikt dan wij. Zij haalden bijvoorbeeld jongens uit eerst en tweede nationale, terwijl wij vooral transfers doen in de reeksen onder ons.”

Het prima competitie begin tegen Wellen kreeg voorlopig echter geen vervolg.“We hebben ook gewoon een bijzonder lastige start tegen zeker niet de minste ploegen. Daarom wil ik onze nul op zes ook absoluut niet dramatiseren. We zullen alleen elke week negentig minuten lang top moeten zijn als we een resultaat willen behalen, want er zitten duidelijk geen zwakke broertjes in de reeks. Bovendien missen we nog altijd een vijftal jongens. Niet dat ik me daar achter wil verschuilen, maar ik hoop wel dat we snel een aantal geblesseerden kunnen recupereren.”

Vastgoed

Jobs in de regio