Laurens Symons en Cappellen alleen leider: “Openingsgoal was verlossing”

Helemaal alleen op nummer één! Met een knappe 2-0-thuiszege tegen het hoog aangeschreven Lyra-Lierse hees Cappellen zich eenzaam naar de top van het klassement in tweede afdeling VV B. De Antwerpenaars pronken nog als enige ploeg met het maximum van de punten en zijn optimaal uit de startblokken geschoten.

Na Diegem en Berchem Sport moest zondag dus ook titelpretendent Lyra-Lierse eraan geloven. In een eerste helft zonder al te veel doelkansen hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht, maar in het slotkwartier trok de thuisploeg de driepunter toch nog over de streep. Met dank aan Laurens Symons, die een assist van Stefan Verbist aan de eerste paal in doel devieerde.

“Die treffer was toch een beetje een verlossing voor de ploeg”, reageerde Symons. “We voetbalden nadien met veel meer durf en zelfvertrouwen. Net als tegen Berchem één week eerder overigens. Ook toen deed de openingsgoal ons bevrijd voetballen. We zijn nadien in feite quasi niet meer in de problemen gekomen. En maakten het in de slotfase helemaal af. Een zege om in te kaderen, want ik steek niet weg dat we tegen Lyra-Lierse ook vrede hadden kunnen nemen met een gelijkspel. Ondanks hun mindere start blijft het toch een heel sterke tegenstrever.”

Door deze overwinning zet Cappellen het nieuwe seizoen met een foutloze negen op negen in. Een doelsaldo van 8-1 geeft die fraaie start bovendien nog wat extra kleur. “Je hoort hier niemand klagen”, aldus Symons. “De voorbereiding had ons al geleerd dat we over een sterke kern beschikken en daar hebben we in die eerste weken van de competitie alleen maar de bevestiging van gekregen. Op de koop toe beschikken we over een ruime kern en kunnen we gemakkelijk een blessure of afwezigheid opvangen zonder kwaliteitsverlies. Dat gaat ons in de loop van het seizoen nog opleveren.”

Waar moet die beresterke start Cappellen straks dan wel naar leiden? “Ach, onze ambitie is een plaats binnen de eerste vijf, maar met het niveau dat we halen, mogen we op termijn misschien wat hoger mikken. Al is de groep op zijn hoede. In deze reeks kan iedereen van iedereen winnen. Het komt er dus op aan om week na week dezelfde ernst en ingesteldheid aan de dag te leggen. Want iedere verslapping zal je cash betalen”, weet ook Symons.

Vastgoed

Jobs in de regio