Lobke De Jong (6) en Jana Kerremans (14) van Blaasveld blokken de smash van Emma Van Doren (9) van Zandhoven af. © Tom GOYVAERTS

Blaasveld van Lobke De Jong start terugkeer in nationale 1 met zege: “Hier horen we thuis”

De vrouwen van Blaasveld hebben hun start niet gemist. Na zeges in de Beker van België tegen reeksgenoten Stekene en Zandhoven wonnen ze nu de eerste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Zandhoven met 3-1. Meteen de bevestiging dat de titel van vorig seizoen in nationale 2 geen toevalstreffer was.

mabe

Nochtans had Blaasveld het niet gemakkelijk om het jonge Zandhoven dat drie sets meer dan degelijk weerwerk bood, af te houden.“Ze waren duidelijk gebeten om de bekernederlaag van enkele weken geleden uit te wissen”, zegt hoofdaanvalster Lobke De Jong. “Zij speelden een meer dan degelijke wedstrijd, wij maakten bij momenten te veel fouten waardoor we de derde set nog uit handen gaven.”

De thuisploeg, die in sets één en twee pas bij 21-21 de definitieve kloof had geslagen, liet toen bij 22-23 de set nog door de vingers glippen. “Mochten we iets stabieler geweest zijn, zat een 3-0-overwinning er zeker in, maar al bij al verloren we enkel die derde set en pakten we toch de drie punten. Starten met drie punten is altijd goed bij aanvang van een nieuw seizoen, zeker nadat we vorig seizoen één trapje lager de titel pakten. Voor het vertrouwen is dit een boost. Het is nu aan ons om de komende weken te bevestigen en te bewijzen dat we die ongelukkige degradatie van enkele jaren geleden verwerkt hebben en in deze reeks op onze plaats staan.”

Dat gevoel leefde ook bij aanvoerster Stefanie Van den Broeck, die zelf met een stevige opslagreeks het jonge Zandhoven in de vierde set direct op een onoverkomelijke 13-3-achterstand zette.

“In die set was onze opslag doeltreffend”, aldus Van den Broeck. “De drie sets ervoor was dat niet zo waardoor we hen niet onder druk konden zetten. We speelden zeker niet onze beste match, maar dankzij de ervaring die we hebben konden we in money time sets één en twee over de streep trekken. Op die momenten lukten we er in de foutenlast te beperken, iets wat bij hen niet echt lukte. Het is leuk om na een mindere wedstrijd, waarin we helemaal niet ons beste niveau haalden, toch de drie punten te pakken. Dat geeft toch vertrouwen naar de volgende weken toe. Het sterkt me ook in het geloof dat we echt in deze reeks thuishoren. Het komt er nu op aan dat de komende maanden te bevestigen. De kop is eraf, de eerste drie punten zijn binnen. De druk om te winnen, die er nu in tegenstelling tot de voorbije bekerwedstrijden, wel was, valt toch wat weg. ”

Vastgoed

Jobs in de regio