©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Atletiekclubs AC Lyra en AC Lierse smelten op 16 oktober samen tot AV Lyra-Lierse

Atletiekclubs AC Lierse en AC Lyra smelten op 16 oktober samen tot AV Lyra-Lierse. Het belooft een win-winsituatie te worden voor beide clubs: een efficiëntere werking, professionelere omkadering en een betere inzet van vrijwilligers.

basp

De samensmelting tussen de twee atletiekclubs uit Lier zat er al een tijdje aan te komen. Beide clubs hadden hun trainingspiste al in het Netestadion. Recent nam AC Lierse ontslag bij de VAL (Vlaamse Atletiekliga) om op een administratief eenvoudige manier de samensmelting in gang te zetten. Bij de start van het nieuwe seizoen kunnen de leden van AC Lierse zich aansluiten bij AV Lyra-Lierse. Praktische argumenten speelden een grote rol bij de samenvoeging.

“Het gaat er vooral om dat we zo meer mensen en vrijwilligers kunnen vinden om de club draaiende te houden”, verduidelijkt bestuurslid van AC Lierse Katrien Schelfhout. “Als je uit één grote vijver kan vissen qua mensen en middelen, heeft dat veel voordelen. De doorslaggevende factor is dat we veel efficiënter met onze middelen kunnen omgaan. We zijn van plan om de overgang geleidelijk te laten verlopen. In eerste instantie zal de werking niet veel veranderen. Geleidelijk zullen we de werking efficiënter maken. Bijvoorbeeld de recreatiewerking kan veel professioneler. De wedstrijden van beide clubs worden samengevoegd. Qua wedstrijden blijven alle organisaties van de clubs behouden.”

Vastgoed

Jobs in de regio