Senne Vanderheyden (rechts) in de rug van Tiago Da Silva scoorde twee keer voor Nijlen op Zwarte Leeuw. © koen fasseur

Senne Vanderheyden en Nijlen demonstreren op het veld van Zwarte Leeuw: “Laten zien dat we kunnen voetballen”

Nijlen had iets recht te zetten na de 2-5-nederlaag van vorige week tegen Geel. Die boodschap was doorgedrongen, want op het veld van Zwarte Leeuw speelde het zaterdagavond een uitstekende match en won het met 0-4. Senne Vanderheyden was goed voor twee doelpunten en vond de zege meer dan verdiend. “We wilden laten zien dat we een goede ploeg hebben”, zegt Vanderheyden.

Gino Van Looy

“De nederlaag van vorige week was toch wel aangekomen”, weet Vanderheyden. “We waren vorige week goed gestart tegen Geel, maar plots viel alles weg en gingen we zwaar onderuit. Met een één op zes waren we ook niet goed aan de competitie begonnen, maar echt druk zat er nog niet op deze match, want het seizoen is nog lang. We wilden wel vooral laten zien dat we kunnen voetballen en dat vorige week een uitschuiver was. Want als we op niveau zijn, kunnen we veel ploegen aan.”

Dat bleek op Zwarte Leeuw, waar Nijlen sterk aan de wedstrijd begon. “We kwamen wat gelukkig op voorsprong toen een hoekschop van mij rechtstreeks binnenging en wat later kon ik op strafschop de 0-2 scoren. Na de rust kon Peeters een foutje achterin afstraffen en op de counter scoorden we de 0-4 na een heel mooie aanval over verschillende stations. Bovendien speelde Zwarte Leeuw niet zijn sterkste wedstrijd en slaagde ze er niet in om veel kansen te creëren, maar wij waren gewoon heel goed. We speelden onze beste match van het seizoen. Zo konden we de nederlaag van vorige week wegspoelen.”

Senne Vanderheyden kan nog niet goed inschatten hoe sterk de reeks is. “Er zijn een aantal ploegen bijgekomen waartegen we de laatste seizoenen niet hebben gespeeld, daarom is het moeilijk om hun sterkte in te schatten. Vorig seizoen kenden we een geweldige heenronde, maar een barslechte terugronde. Uiteindelijk eindigden we in het midden van het pak. Dat is zeker niet slecht, maar onze ambitie moet zijn om dit seizoen beter te doen. Ik heb ook de indruk dat er geen zwakke broertjes bij zijn, daarom is het belangrijk om nu ook al een overwinning op zak te hebben.”

Vastgoed

Jobs in de regio