Stevig kopduel tussen Lyra-Lierse-speler Jaric Schaessens (rechts) en Thomas Van Zantvoort. © koen fasseur

Koen Weuts en Lyra-Lierse hebben nood aan ommekeer na nederlaag op Cappellen: “We moeten ons niveau dringend opkrikken”

In de topper tegen Cappellen slikte Lyra-Lierse zondag een tweede competitienederlaag in drie wedstrijden. Met 1 op 9 op het rapport hebben de Pallieters dringend nood aan een ommekeer. “Dit komt aan”, zuchtte de jarige Koen Weuts.

Kurt Guldentops

Met Seppe Kil, Maxim Volant en coach Bart De Roover keerden drie Pallieters terug naar hun ex-club Cappellen. Maar een blij weerzien werd het geenszins. De partij leek geruime tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar in het slotkwartier duwde Cappellen door, met een verdiende zege tot gevolg. Zo blijft het na drie speeldagen nog altijd wachten op een eerste succesje in het kamp van Lyra-Lierse.

“Heel zuur”, zuchtte Koen Weuts, die zijn 32ste verjaardag in mineur vierde. “Ik denk dat iedereen zich had verzoend met de 0-0, maar details hebben er anders over beslist. Al dwing je dat uiteraard ook zelf wel wat af. We waren zelf gewoon onvoldoende scherp. Zowel bij de kleine kansjes die we kregen als bij de tegengoal. Kortom, het is een collectief gegeven.”

Onder de verwachtingen

Met 1 op 9 in onderonsjes met RC Hades, Diegem en Cappellen blijft Lyra-Lierse hoe dan ook onder de verwachtingen presteren. “Uiteraard hadden we er allemaal veel meer van verwacht”, geeft ook Koen Weuts toe. “Hoewel we zelf best wel nederig blijven en een plaats in de top vijf ambiëren, worden we door de concurrentie telkens weer als titelfavoriet naar voren geschoven. Het is aan ons om met die situatie om te gaan en dat doen we momenteel gewoonweg niet goed genoeg. We moeten dringend ons niveau opkrikken. Dat is de basis om vervolgens tot betere resultaten te komen.”

Neen, er heerst nog geen paniek bij Lyra-Lierse, maar het mag duidelijk zijn dat het snel beter moet. Best zaterdag al, in de thuiswedstrijd tegen City Pirates. “Ik voel momenteel heel veel frustratie en ontgoocheling in de groep. We mogen deze slechte start zeker niet minimaliseren, maar tegelijk ook niet overroepen. We moeten snel terug het vereiste niveau halen en vooral ook meer tot doelkansen komen. We hebben voorin twee raspaarden lopen, maar brengen ze momenteel amper in stelling. Daar ligt mee de sleutel voor betere prestaties”, aldus Weuts.

LEES OOK. “Lyra-Lierse wil de beste amateurclub van het land ­worden”: maandag starten werken om in 2024 terug te keren naar Lier

Vastgoed

Jobs in de regio