Jens De Paepe kopt de bal weg voor de ogen van Nick Efekia. Het doelpunt van De Paepe volstond niet voor winst. © GOYVAERTS

Racing-doelman Senne Goossens baalt na late Limburgse gelijkmaker: “Het was een miscommunicatie”

RC Mechelen heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen niet winnend kunnen afsluiten. Het zag er nochtans een lange tijd naar uit dat Racing tegen Hades de drie punten ging pakken, maar een late tegengoal gooide roet in het eten.

Geert Fierens

“Dit is echt balen”, opende doelman Senne Goossens. “Die late tegengoal was immers te vermijden. We maakten het Efekia Mongo wel heel gemakkelijk. Hij kon bij wijze van spreken gewoon met de bal in doel lopen.” Wat er dan juist misliep? “Een miscommunicatie tussen mij en verdediger Arne Knollenburg. Arne trapte de bal in mijn richting en ik kon er niet bij. Echt jammer, want het zag er goed uit. We waren goed op weg om voor de tweede partij op rij de nul te houden.”

Doelman Goossens begon aan het seizoen als vervanger van Ruben Smet. “Ruben blesseerde zich aan de pink, enkele dagen voor de wedstrijd in Lille. In de vorige wedstrijd hield ik de nul en het voelde alsof dat tegen Hades ook ging lukken.”

Goossens kwam over van Sint-Lenaarts. “Waar ik vorig seizoen de hele heenronde tussen de palen stond. Maar in de tweede helft van het seizoen trokken zij een nieuwe doelman aan. Dat zette mij aan het denken. Toen RC Mechelen met een voorstel kwam, hapte ik snel toe. Zeker omdat ik zelf in Mechelen woon.”

Ook coach Greg Vanderidt baalde om de late gelijkmaker. “De ploeg heeft het perfect gedaan”, aldus Vanderidt. “Wij verdienen meer dan de vier op negen die we nu hebben. Drie punten meer zou een betere weergave zijn van het spel dat we tot nu toe gebracht hebben.”

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS