Doelpuntenmaker Nourdine Benali met Kamiel Van Hoogten in zijn kielzog. © GOYVAERTS

Tisselt pakt nu ook volle buit op Heikant: “Plan goed uitgevoerd”

Op het veld van Heikant is Tisselt met het kleinste verschil gaan winnen. De thuisploeg domineerde de eerste helft, maar een in blok strijdend Sporting trok langs Nourdine Benali aan het langste eind. “We hebben ons plan goed uitgevoerd”, weet ook doelpuntenmaker Benali.

Gino Van Looy

“Op voorhand wisten we dat we tegen een heel goede ploeg gingen spelen”, opent Benali. “Zij hebben heel wat kwaliteit in hun rangen, dus we wisten dat we goed in blok moesten staan om niet uitgespeeld te worden. Ik vind dat we ons plan heel goed hebben uitgevoerd. Voor de rust hadden we het soms wel lastig, maar na de rust kwamen we er goed uit.”

Het doelpunt van Tisselt kwam tot stand na een mooie collectieve aanval. “Sweeck bood mij de 0-1 op een presenteerblaadje aan. Ik moest de bal maar binnen leggen. Het was dan ook nog met links, mijn mindere voet. Hoe dan ook, dit was een zege van het collectief. Iedereen heeft zich volledig gegeven.”

Met een zeven op negen heeft Tisselt als nieuwkomer in de reeks allerminst zijn start gemist. “Dat mag je wel zeggen”, gaat Benali verder. “En het had ook negen op negen kunnen zijn, want in de match op Ranst slikten we de gelijkmaker pas in de toegevoegde tijd. Voor het eerste seizoen in eerste provinciale doen we het momenteel hoe dan ook goed. Maar we moeten natuurlijk nog niet te hard van stapel lopen, de competitie is pas begonnen.”

Op nationaal niveau

Voor Benali is het ook een kennismaking met eerste provinciale en die bevalt hem wel. “Ik heb in het verleden in nationale gespeeld, met Wolvertem. Toen hoorde ik altijd zeggen dat het niveau in eerste provinciale in Antwerpen zeer hoog lag, dat het bijna voetbal op nationaal niveau was. Wel, ik moet zeggen dat het zeker niet overdreven is. De matchen die wij al hebben gespeeld, waren tegen sterke tegenstanders en het niveau lag erg hoog.”

Benali is twee seizoenen op de sukkel geweest met zijn heup, maar stilaan begint hij er terug door te komen. “Ik ben nog niet helemaal op mijn oude niveau, ik zit nu op tachtig procent. Normaal scoor ik ook vlot, maar nu is het nog wat afwachten hoe alles evolueert. Maar bij Tisselt loopt alles tot nu toe naar wens, we hebben nog niet verloren en staan zelf mee aan de leiding. Maar dat is een momentopname, binnen enkele weken kan dat er al heel anders uitzien”, weet ook een nuchtere Benali.

Heikant-coach Timothy Heylen: “Wedstrijd zo starten, is vragen om problemen”

“Of ik ontgoocheld ben over dit resultaat?”, opent Heylen. “Laat het me zo zeggen: ik ben vooral ontgoocheld in de manier waarop mijn spelers deze wedstrijd hebben aangevat. Zonder passie, zonder gedrevenheid, heel nonchalant en met veel te weinig beweging. Als je zo aan een partij begint, dan weet je dat je in de problemen kan komen. Ik had mijn manschappen voor de wedstrijd nog zo gewaarschuwd dat Tisselt zeker geen slechte ploeg is. Ze hadden immers nog niet verloren. Daarom is het voor mij ook onbegrijpelijk dat we de match zo starten. Zelfs over die eerste helft, waarin we heel veel balbezit hadden, was ik eigenlijk niet tevreden. Tisselt deed het op zijn manier wel goed, ze zetten een muur op en probeerden er dan uit te komen op de tegenaanval. Dat heeft hen de zege opgeleverd en daar kan ik weinig tegenin brengen. Wij moeten gewoon veel beter spelen. Vandaag was on-Heikants, er was te weinig inzet.”

Heylen hoopt dan ook op een betere prestatie aanstaande zaterdag. “Dan staat Ternesse op het programma, dat is zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Maar iedereen staat nu gelukkig met de voetjes op de grond en het is aan ons om revanche te pakken in Wommelgem”, aldus een strijdvaardige Timothy Heylen.

Vastgoed

Jobs in de regio