Vrijdag vond de laatste fuif ooit plaats in het jeugdhuis. © rr

Jeugdhuis Dirksen organiseert laatste fuif: “De schouderklopjes deden veel deugd”

Bonheiden -

Ook al staat het jeugdhuis inmiddels zes jaar leeg, toch organiseerden enkele oud-bestuursleden van jeugdhuis Dirksen er vrijdagavond voor de laatste keer een fuif. “Gezien de leegstand is het gebouw binnen niet meer veilig, dus vond het feestje buiten plaats”, zegt organisator Michael Van den Broeck.

Erik Van Eycken

Er vloeide al veel inkt over jeugdhuis Dirksen, nu valt het doek. Vrijdag vond voor de laatste keer – en dat voor de eerste keer sinds zes jaar – een fuif plaats. Oud-bestuursleden Michael Van den Broeck, Sarah Schaepherders en Anneleen Tubbax zorgden ervoor dat alles in goeie banen verliep. “Het is goed geweest, zelfs ondanks de regenbuien”, zegt Michael. “Er was in het verleden veel onenigheid met de buren. Ze hoeven niets meer te vrezen. De buurt kan op beide oren slapen. We zijn weg”, voegt hij toe.

Het jeugdhuis staat al meer dan zes jaar leeg. © Erik Van Eycken

150 sympathisanten

Ondanks het lamentabele weer daagden zo’n 150 feestvierders op. “Daar zijn we best tevreden mee. We kregen opnieuw klachten van buren die naar de politie belden, maar gezien onze vergunningen waren we in regel”, zegt Michael opgelucht.

Ondanks de burenklachten was het een blij weerzien met oude bekenden. “De oude garde, maar ook het gemeentebestuur kwam langs. De schouderklopjes deden veel deugd”, geeft hij toe.

De opbrengst gaat naar Scouts Sint-Paulus dat instond voor de bemanning van de togen.

Vrijdag vond de laatste fuif plaats. © Erik Van Eycken

Verkoop

Het gebouw langs de Rijmenamseweg staat te koop. Over enkele weken al komen kandidaat-kopers over de vloer. “Ik hoop dat het gemeentebestuur zijn belofte houdt en de centen die voortvloeien uit de verkoop investeert in jeugdwerking. Momenteel kunnen jongeren uit Bonheiden of Rijmenam geen kant meer op. Het nieuwe Jeugd- en Ontmoetingscentrum De Splinter is nog steeds niet klaar door juridische geschillen. Maar ik heb alle vertrouwen in het huidige bestuur”, zegt Michael.

Het gebouw wordt verkocht. © Erik Van Eycken

De Splinter

Schepen van Jeugd Eddy Michiels (BR30) bevestigt wat Michael Van den Broeck zegt. “We respecteren de wil van de jeugd. De centen van de verkoop van het gebouw, investeren we in De Splinter. Maar eerst moeten we de juridische gang van zaken afwachten. De bouw ligt al drie jaar stil. Toch hopen we om dit jaar een doorbraak te forceren, waardoor het kan worden afgewerkt. Er moeten nu eenmaal belangrijke knopen worden doorgehakt.”

Het gemeentebestuur zit al jaren verwikkeld in een dispuut met de aannemer.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio