Niet alleen fietsers, maar ook gebruikers van een rolstoel of een rollator kwamen naar de fietswijding. © Marc Wouters

Fietswijding in de week van de mobiliteit

Ekeren -

“Ge krijgt wel de zegen, maar ge moet voorzichtig blijven in het verkeer”, zei pastoor Verhulst tijdens fietswijding aan het Sint-Lambertuskerk. Ondanks de regen kwamen toch nog een dertigtal fietsers naar de wijding afgezakt.

Chiro Tempo was vertegenwoordigd. © mawo

De tweede editie van de fietswijding stond in het teken van de week van de mobiliteit. De voorbije week werden in het land tal van acties voor fietsers en voetgangers georganiseerd. Detta Sterkens komt voor de eerste keer naar de wijding. Ze heeft nog niet zo lang een elektrische fiets. “Een promotie van jullie krant”, zegt ze. “Het is anders rijden dan met een gewone fiets. Zeker op de trappen van de voetgangerstunnel. Daar ben ik van de trappen gedonderd. Het gewicht van de batterij trok mij naar beneden. Altijd oppassen is een goede raad van de pastoor.”

Namens de parochie werd Daniël Hoornaert in de bloemen gezet. © mawo

Net voor de wijding werd Daniël Hoornaert (79) in de bloemetjes gezet. Daniël is voorganger en gebedsleider in de kerk en houdt de woensdagmorgen de Lambertuskerk open voor de marktbezoekers. Hij is ook lid van het parochieteam. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio