© ies

Regenvlagen zorgen voor wateroverlast, plafond Reinaertgalerij komt deels naar beneden

Sint-Niklaas/Temse -

De hevige regenvlagen die zaterdagnamiddag ook over het Waasland trokken, zorgden her en der voor flink wat overlast.

Ivan Elegeert

In Sint-Niklaas kwam zaterdagnamiddag een deel van het plafond van de Reinaertgalerij nabij de Stationsstraat naar beneden als gevolg van overbelaste afvoerpijpen die het regenwater niet meer konden slikken. De brandweer kwam ter plaatse en maakte een deel van het plafond los om verdere schade te voorkomen. Een klein deel van de galerij werd tijdelijk afgesloten voor het publiek. Maar voor de bezoekers was er nooit gevaar.

Ook aan de hoek van de Plezantstraat met het Onze Lieve Vrouwplein moest de brandweer optreden. Daar had een losgerukte dakgoot voor de nodige schade aan een appartementsgebouw gezorgd. Tijdens de interventie van de brandweer werd het drukke Onze Lieve Vrouwplein een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

In Steendorp werd de brandweer dan weer opgeroepen om de ondergelopen kelder van een appartementsgebouw aan de Kapelstraat leeg te trekken. Ook een aantal woningen in de buurt kregen water binnen. Daar konden de bewoners met aftrekkers en dweilen echter zelf voor een oplossing zorgen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio