Auto gaat over de kop op A12: bestuurder kruipt zelf uit verhakkelde wagen

Willebroek -

Op de A12 in Willebroek, net voorbij het kruispunt aan brouwerij Duvel-Moortgat richting Antwerpen, raakte zaterdagnacht een man gewond bij een zwaar verkeersongeval. Een auto kwam er op zijn dak terecht, maar de chauffeur kon gelukkig op eigen kracht uit zijn wagen klauteren.

Kort na twee uur verloor de bestuurder van een BMW de controle over zijn stuur tussen het kruispunt van de Breendonkstraat en de oprit naar de N16 toe. De wagen kwam naast de rijbaan terecht, belandde in de gracht en werd er weer uit gekatapulteerd. Het voertuig belandde in het midden van de A12 en kwam op zijn dak tot stilstand.

De bestuurder raakte bij de klap gewond, maar kon nog voor de aankomst van de hulpdiensten uit zijn verhakkelde auto klauteren. Hij werd naar het AZ Rivierenland in Reet overgebracht.

De politie onderzoekt nu de juiste omstandigheden van de klap en gaat na of er nog een andere auto bij het ongeval betrokken was.

Door het nachtelijke uur waren er weinig verkeersproblemen op de A12. Het verkeer kon via één rijstrook voorbij het ongeval passeren. Na de takelwerken reinigde de brandweer het wegdek omdat er brokstukken en olie op de rijbaan lagen. 

 ©  TDK

(tdk)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio