© Walter Saenen

Soulful Sessions sluit Antwerpse festivalzomer af in stijl: “Het weer is wisselvallig, de sfeer allerminst”

Antwerpen -

Op de Boeienweide op Linkeroever stond zaterdag met Soulful Sessions een van de laatste outdoor evenementen van de zomer op het programma. Felle zonnestralen en snedige buien wisselden elkaar in ijltempo af, een alternatie die op de dansvloer een extatisch gevoel teweegbracht. De talrijke felle roze poncho’s ten spijt, dansten jong en oud vreugdevol het einde van een lange festivalzomer in.

“Joepie, de weergoden zijn ons toch redelijk gunstig gezind.” Op enkele honderden meters van de Boeienweide slaken bezoekers van Soulful Sessions een zucht van opluchting. Met een brede smile trekken ze goedgemutst naar het festivalterrein, waar de ‘soulful music’ hen terug doet denken aan de echte warme dagen.

Het festivalterrein met zicht op de stad. © Walter Saenen

Af en toe trekt er een fikse bui over Linkeroever, maar wanneer luttele minuten later plots een felle zon opdoemt, is dat alweer vergeten. “Als het zonnetje komt piepen, ervaren we meer dan puur genot. Dit is heerlijk nazomeren, exact de reden waarom we hier zijn”, vertelt de enthousiaste Jade (25). Zij komt net zoals haar vriendinnen Laura (26) en Philine (27) voor het eerst op Soulful Sessions.

Jade, Laura en Philine. © Walter Saenen

“We leerden het evenement kennen via sociale media en arriveerden zonder verwachtingen. Al na enkele kunnen uren zijn we het erover eens: Soulful Sessions is top”, vult Philine aan. “Jammer dat het al om 23u afgelopen is. We zouden graag wat meer betalen om nog wat langer te mogen dansen aan de twee fijne podia. De muziek is echt super”, glundert Laura.

Nostalgische gevoel

En dat is onder meer de verdienste van organisator Aeson Löw. Zijn vader, Ernst Löw (58), kijkt goeddunkend toe hoe onder meer Bibi Seck de menigte aan het dansen brengt. “De muziek geeft me een nostalgisch gevoel. De organisatoren hebben perfect aangevoeld dat er vandaag de dag nog ruimte is voor soulful music. Ze programmeerden dit al voor het hip was, en dat getuigt van talent. Ondertussen gaat iedereen erin mee. En of het nu regent of niet, het interessant hen geen flikker. Mietjes bestaan niet meer”, lacht Löw.

Aëson Löw met zijn partner. © Walter Saenen

Dansend in de regen onder de reuzegrote discobol zijn Fabian (25), Annouk (26), Anne (26) en Anouk (26) daar het levende bewijs. “Dit is de afsluiter van de zomer, dus wat het weer ook is, we staan er sowieso. Het is een charmant feestje, waar de vrouwelijke artiesten fenomenaal goed zijn”, vertelt Anouk.

Anne, Fabian, Anouk en Annouk. © Walter Saenen

“Het weer is wisselvallig, maar de sfeer allerminst”, lacht Fabian. Neem daar dan het zicht op Antwerpen bij en je hebt een topfestival. Binnenkort zijn we opnieuw in donkere technoclubs te vinden, maar nu genieten we nog volop van de laatste festivalmomenten. En waar kan dat beter dan op Soulful Sessions.”

Het tweede podium. © Walter Saenen

 © Walter Saenen

 © Walter Saenen

 © Walter Saenen

 (lava)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio