De expo loopt tot 16 oktober in Het Predikheren. © Stad Mechelen

Gratis tentoonstelling in Het Predikheren zet boekbinden als kunstvorm in de kijker

Mechelen -

Vanaf dinsdag 20 september kan je in bibliotheek Het Predikheren in Mechelen de tentoonstelling Ingebonden bezoeken. De gratis expo toont verschillende werken van de Mechelse kunstenares Rit Schelstraete, die zich specialiseerde in kunstboekbinden. De expo loopt nog tot 16 oktober.

De tentoonstelling Ingebonden is te bezichtigen op het gelijkvloers van Het Predikheren. “Als stad willen we toonkansen bieden aan Mechelaars”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer (Vld-Groen-m+). “Dat doen we onder meer in het Cultuurcentrum en mArta, maar ook in de bib. Het Predikheren is het perfecte decor om het werk van deze talentvolle artieste op een toegankelijke manier tentoon te stellen.”  

Rit Schelstraete studeerde af aan het Mechelse Instituut voor Kunst en Ambacht binnen de specialisatiegraad kunstboekbinden. “Aan de hand van haar opgedane kennis en techniek gaat ze op zoek naar een expressievorm die het gewone boekbinden overstijgt”, zegt Siffer. “Omdat haar werken vertrekken vanuit een concept zijn de boeken geen dragers meer, maar de kunst zelf. De pagina’s zijn meestal blanco en hebben een ongebruikelijk formaat.”

De gratis expo Ingebonden is te bezoeken van dinsdag 20 september tot en met zondag 16 oktober op het gelijkvloers van bibliotheek Het Predikheren in de Goswin de Stassartstraat. (svds)

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio