Koen Huybreghts, Nadia Temmerman en Mohamed El Kasmi van het Borgerblad.  ©  Patrick De Roo

‘Borgerblad’ is terug van weggeweest: “Verhalen van en voor iedereen, die de diversiteit van Borgerhout uitdragen”

Borgerhout -

Borgerhoutenaren keken dit weekend best eens goed in hun brievenbus, want het Borgerblad is terug van weggeweest. Met verhalen van, voor en door de inwoners van het district wordt opnieuw de kaart van verbinding getrokken. En ook de jongeren spelen een prominente rol.

Jan Stassijns

Van buurtnieuwtjes tot de favoriete tiramisudealer van Antwerpen. Van de Reuzenstoet tot zes pagina’s vol evenementen en activiteiten die in Borgerhout te beleven zijn. Het nieuwe Borgerblad laat er geen gras over groeien en pakt in de eerste editie uit met 32 pagina’s over het reilen en zeilen in Borgerhout.

Boelaerbuurt vzw en Scum Studios, dat culturele en audiovisuele projecten opzet met kinderen en jongeren, hebben hun schouders gezet onder de nieuwe districtskrant. Dit weekend werd die verdeeld in de 22.000 brievenbussen die Borgerhout rijk is. En dat is dan weer te danken aan de jongeren van basketbalclub Williebies, die de regen trotseerden om de krantjes rond te brengen.

Borgerhoutenaren mogen zich dit weekend aan een Borgerblad verwachten in hun brievenbus. ©  Patrick De Roo

Het vat de essentie van het Borgerblad mooi samen: het is het resultaat van Borgerhoutenaren die elk hun steentje bijdragen in het schrijven van verhalen en het maken van foto’s en tekeningen. Hoofdredacteuren Koen Huybreghts (Boelaerbuurt vzw) en Mohamed El Kasmi leiden het geheel in goede banen. “Toen Borgerblad een jaar geleden ophield te bestaan, liet het wel een leegte achter”, vertelt Huybreghts. “Daarom dat we ook zo blij zijn dat we het nieuw leven hebben kunnen inblazen. We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden, met verhalen van en voor iedereen en die de diversiteit van Borgerhout uitdragen. We krijgen daarvoor steun van het district, die op zijn beurt vier pagina’s levert, net als de Borgerhoutse seniorenraad.”

Behalve een papieren krant, valt er binnenkort ook een digitale versie te verwachten. “Dat is wellicht voor onze derde editie, in maart”, vertelt El Kasmi. “Het is de bedoeling om het digitale pad te bewandelen, met ruimte voor video en audiovisuele projecten. We willen daarbij ook de ruimte geven om zelf met ideeën en projecten te komen, hen een platform bieden en motiveren verder te gaan in wat ze graag doen. We merken een groot enthousiasme.”

Wie zelf wil meewerken aan het Borgerblad kan contact opnemen via redactieborgerblad@gmail.com.

Koen Huybreghts, Nadia Temmerman en Mohamed El Kasmi van het Borgerblad ©  jas

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio