Liz Needham feliciteert de winnaar van een categorie bij de Suffolks (links), met Peter Freijters uit Beerse als enthousiaste gastheer. ©  Kristin Matthyssen

Britse gerenommeerde schapenkeurster speciaal ingevlogen voor prijskamp

Beerse, Malle -

Suffolkkweker Peter Freijters uit Beerse en Kerry Hillkweker Luc Verheyden uit Malle richtten onlangs samen hun vzw Zot van Schapen op. Voor hun eerste prijskamp in Beerse zaterdag werd speciaal een gerenommeerde keurmeesteres uit Engeland overgevlogen.

Ongeveer honderdtwintig schapen van verschillende rassen verzamelden zaterdag op de eerste schapenprijskamp van de vzw Zot van Schapen op de LRV-terreinen in Beerse. Luc Verheyden en Peter Freijters willen graag de unieke sfeer van de shows uit het Verenigd Koninkrijk naar de Kempen halen.

Luc is gespecialiseerd in Kerry Hills, terwijl Peter zelf kweker is van Suffolks. Specifiek voor het keuren van de Suffolks, een ras ontstaan in het zuidoosten van Engeland in het graafschap Suffolk, werd Liz Needham ingevlogen. Zij is een zeer gerespecteerd keurmeesteres uit Lake District, een plaats in het graafschap Cumbria in het noordwesten van Engeland.

Needham vloog vrijdag van Manchester op Charleroi. Door een staking bij de Franse luchtleiders moest ze zelfs vier uur wachten. “Maar het is een eer om uitgenodigd te worden”, reageerde de typisch Britse Liz, die met een houten staf zoals in de shows in Engeland rondom de Suffolks liep om ze te monsteren en te jureren.

Liz Needham keurt enkele Suffolks. ©  Kristin Matthyssen

“Ze is een zeer gerespecteerd keurmeesteres in Engeland”, zegt Freijters. “En ze toont zich enthousiast over de kwaliteit van de Suffolks hier in België. We zijn blij met haar aanwezigheid.”

Luc Verheyden kaapte met zijn Kerry Hills ook prijzen weg. Ondanks de regen smaakt de eerste prijskamp zeker naar meer. In Engeland zijn ze zo’n weer gewend.

De Kerry Hills van Luc Verheyden. ©  Kristin Matthyssen

Hampshire Downs. ©  Kristin Matthyssen

Liz Needham feliciteert een winnaar. ©  Kristin Matthyssen

Kristin Matthyssen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio