Marc Van Winckel en Luna en Bart Stroeckx van MC De Stroeckxvrienden in de modder waar normaal alle motorhomes nog door moesten passeren. De motorcross afblazen was een logische keuze. ©  kristin matthyssen

Tegenslag voor MC De Stroeckxvrienden: VLM-motorcrossweekend noodgedwongen afgelast door zware regenval

Broechem, Wommelgem -

Een streep door de rekening van MC De Stroeckxvrienden uit Wommelgem. Normaal zouden ze zaterdag en zondag een driehonderdtal piloten ontvangen op hun VLM-motorcross in de Van Den Nestlaan in Broechem (Ranst). Door de hevige regenval was het rennerspark echter zo drassig geworden dat ze hun tweedaags hoogtepunt met pijn in het hart moesten afblazen.

Kristin Matthyssen

Marc Van Winckel en Bart en Luna Stroeckx van de organiserende club MC De Stroeckxvrienden stonden zaterdagmorgend met hun rubberen laarzen in de modder te kijken hoe de motorhomes van de piloten die vrijdag al gearriveerd waren, weer vertrokken. En dat nog voor de eerste race gereden was. Maar veel keuze hadden ze niet. Vooral het rennerspark was een slijkpoel. Sommige motorhomes, zeker de zwaardere die al meer type camion waren, moesten zelfs door een tractor worden losgetrokken.

Geraak hier nog maar eens met de motorhome doorgeploegd. ©  kma

“Vrijdag hadden we er nog hoop op dat alles kon doorgaan”, zegt Bart Stroeckx. “Maar het is bijna de hele nacht blijven doorregenen in Broechem. Het westrijdparcours ligt er nog goed bij, daar zit het probleem niet, maar het rennerspark waar de motorhomes staan is herschapen in een modderveld. Op zaterdag zouden normaal de jeugd en de oldtimers in actie komen. De meesten vertrekken dan zaterdagavond, waarbij nieuwe deelnemers hier op zaterdagavond dan toekomen om zondag aan de andere wedstrijden deel te nemen. Die vertrekbeweging in combinatie met de aankomst van de nieuwe piloten zaterdagavond zagen we niet zitten. Het rennerspark ligt er nu al zo slijk bij. Dan zouden er nog veel meer voertuigen losgetrokken moeten worden.”

Niet alleen het rennerspark was zwaar getroffen door de regenval, ook de bezoekersparking was zaterdagmorgend eigenlijk al onbereikbaar met een normale auto. “Het is een spijtige tegenslag. In september kan het altijd wel gebeuren, maar het blijft jammer”, zegt Van Winckel.

Louis Mertens geeft iemand van de hulpverleningsdienst een lift op zijn oldtimer. ©  kma

Louis Mertens uit Vremde kwam zaterdagmiddag met zijn eigen oldtimer van het Duits leger op het terrein aan. “Is het afgelast? Zonde, ik wou naar de oldtimerreeksen komen kijken en vooral ook luisteren. Ik had nog eens graag de speciale BSA-motor van Walter Van Eester uit Ranst in actie gezien. Zo’n VLM-motorcross is altijd een parti plaisir met gelijkgezinden. Ook vrienden van MC De Vetfrakken zouden hier een pintje komen drinken. Het is een grote teleurstelling voor mij, want ik kom hier altijd graag naartoe voor het goed gezelschap, maar ik begrijp de beslissing zeker.”

Voor MC De Stroeckxvrienden is het een zware tegenvaller. “We hebben het veld van de boer al moeten huren, en de tent natuurlijk. Die kosten zijn al gemaakt zonder inkomsten nu. Schrijf maar dat wij al dat bestelde bier nu zelf moeten opdrinken”, probeert Marc de tegenslag met een zwans toch nog wat te relativeren.

Enkele jaren geleden moest MC De Kempen in Pulderbos ook al eens zijn VLM-motorcross afgelasten door wateroverlast. Daar kon toen de zaterdag wel nog gewoon gecrosst worden en viel alleen de zondag in het water.

De bezoekersparking was op zaterdagmorgen eigenlijk alleen nog met een 4 x 4 betreedbaar. ©  kma

 ©  kma

Louis Mertens wou komen kijken maar moest terugdraaien. ©  kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio