© Bert De Deken

‘Verdachte’ vraagt nietsvermoedende toeschouwer ten huwelijk tijdens demonstratie geweldbeheersing

Geel, Meerhout -

Op de opendeurdag van veiligheidshuis Ter Stokt in Geel vielen de bezoekers van de ene verbazing in de andere tijdens de demonstraties van politie en brandweer. Elke Vanelderen uit Meerhout beleefde er ongetwijfeld de dag van haar leven. Tijdens de demonstratie van het team ‘geweldbeheersing’ ging haar vriend Benjamin op één knie om haar ten huwelijk te vragen.

Annelies Frederickx

De post Geel van brandweerzone Kempen, de Rode Kruisafdeling Geel en politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zetten zaterdag hun deuren wagenwijd open voor het publiek. In en rond het veiligheidshuis kon iedereen onder meer genieten van rondritjes met brandweer- en politievoertuigen.

Velen zagen een kinderdroom uitkomen, maar één vrouw in het bijzonder beleefde de dag van haar leven. De Meerhoutse Elke Vanelderen bracht met haar dochtertje Lily een bezoek aan de opendeurdag omdat haar vriend Benjamin Coomans een figurantenrol speelde tijdens de demonstratie van het team ‘geweldbeheersing’.

Na een achtervolging wordt ‘verdachte’ Benjamin staande gehouden. © BERT DE DEKEN

Benjamin Coomans werd na een achtervolging staande gehouden en in de boeien geslagen. Bij de grondige fouillering ontdekten de agenten een verdacht doosje in zijn broekzak. Net op dat moment werd Elke Vanelderen naar voor gevraagd en tot haar grote verbazing ging Benjamin op één knie om haar ten huwelijk te vragen. De Meerhoutse was totaal verbouwereerd, maar ze zei volmondig ‘ja’.

Tijdens de grondige fouillering ontdekt de agent een verdacht doosje. © BERT DE DEKEN

“Ik was helemaal ondersteboven”, bekende Elke Vanelderen enkele minuten na het aanzoek. “Volgende week zijn we zestien jaar samen, maar toch zag ik dit totaal niet aankomen. Benjamin vroeg me om mee te komen naar de opendeurdag, maar ik wist totaal niet waarom. Ik stond met Lily naar de demonstratie te kijken. Al mijn aandacht ging eigenlijk naar haar. Ze was heel verdrietig omdat haar papa in de boeien werd geslagen. Ik stond haar dus te sussen toen ik plots mijn naam hoorde zeggen.”

Terwijl Lily nog danig onder de indruk is, geeft Benjamin Elke de ring. © BERT DE DEKEN

Het speciale moment was alvast minutieus voorbereid door Benjamin Cools en het hele politiekorps. “Ik ben verkeersvrijwilliger, namelijk gemachtigd opzichter bij basisschool De Boomgaard in de Veldstraat in Meerhout. Daardoor heb ik nauwe contacten met het korps en ik vertelde dat ik Elke op een originele manier ten huwelijk wilde vragen. Samen met het korps hebben we een paar maanden zitten brainstormen en er lagen verscheidene scenario’s op tafel. Ik kon haar op een ladderwagen op negentien meter hoogte vragen, maar met haar hoogtevrees leek mij dat geen ideaal scenario. Een andere mogelijkheid was tijdens een demonstratie met de honden, maar dat was een lastige opdracht met betrekking tot de verzekering.”

Benjamin toont de verlovingsring die Elke nu mag dragen. © BERT DE DEKEN

Uiteindelijk vervulde Benjamin Coomans de figurantenrol van verdachte tijdens een demonstratie van het team ‘geweldbeheersing’. “We hadden alles tot in detail geoefend, waardoor ik eigenlijk vrij rustig was. Het was natuurlijk wel een spannend moment, maar gelukkig met een mooie afloop. Alleen mijn armen doen nu flink pijn, want het is geen pretje om geboeid op de grond te liggen.”

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio