©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Tienkoppig KV Mechelen en OH Leuven scoren niet in match om snel te vergeten

Na een gelijkopgaand duel sleepte KV Mechelen tegen seizoensrevelatie OH Leuven met zijn tienen een punt uit de brand: 0-0. Vlak voor rust liep Alessio Da Cruz tegen een domme rode kaart aan nadat hij op de middenlijn Maertens onderuit haalde. KV Mechelen duikt zo met een 11 op 27 de interlandbreak in, OH Leuven blijft met 17 op 27 nog zeker twee weken in de top 5.

Yannick De Boeck

LEES OOK. ONS OORDEEL. Bolingoli valt sterk in, maar niemand kon het verschil maken bij tienkoppig Malinwa

Nadat het vorige week in Kortrijk zijn eerste uitzege had geboekt, kreeg KV Mechelen het bezoek van het sterk gestarte OH Leuven. Danny Buijs zag geen reden tot wisselen na de ruime 1-4 en stuurde dezelfde basiself de grasmat op. Marc Brys voerde één wijziging door: Gonzalez kwam in de ploeg voor Nsingi.

De felle regenbuien van de voormiddag waren verdreven, Achter de Kazerne baadde in een koud, nazomers zonnetje. Gesterkt door de driepunter van vorige week wou Malinwa er ook tegen OHL iets van maken. Ngoy dreigde een eerste keer toen hij een verlengde voorzet over kopte.

VAR twee keer in actie

De Leuvenaars lieten het balbezit aan de thuisploeg. Vooral de lichtvoetige Da Cruz liet zich opmerken met enkele frivole acties, al leidde dat niet meteen tot grote doelkansen. Het was pas toen een voorzet van Hairemans Schoofs vond, dat het link werd in de vijandige zestien. De aanvoerder legde beheerst terug op Ngoy, die de 1-0 binnen schoot. De VAR kwam echter tussenbeide voor voorafgaand buitenspel van Storm. Dat deed hij ook toen Tamari vanuit een scherpe hoek Coucke vloerde. Ook geen 0-1 dus, de brilscore bleef op het bord.

 ©  BELGA

Gaandeweg knokte OH Leuven zich in de wedstrijd. Eerst moest Coucke een voorzet van Thorsteinsson wegboksen, waarna de mee opgerukte De Norre een aflegger van Patris – weliswaar na buitenspel – hoog over doel joeg. Schoofs zorgde met een afgeblokt schot even voor een Mechels intermezzo, maar de bezoekers reageerden meteen. Een sterk spelende Thorsteinsson zette Vanlerberghe in de wind en zag zijn poging maar nipt voorlangs vliegen. Een schotje van Schoofs aan de overkant was te slap om OHL-goalie Cojocaru te verontrusten.

KVM met tien na domme rode kaart

De eerste helft liep zo naar zijn einde toen een tot dusver behoorlijke Da Cruz op de middenlijn Maertens langs achter vloerde. Op die plaats volledig onnodig, zeker omdat de bal onbespeelbaar was. Scheidsrechter Put stuurde de Kaapverdische Nederlander zonder pardon de douches in.

Malinwa moest zo nog een helft met tien verder. Danny Buijs slachtofferde bij de rust Hairemans, die misnoegd in de kleedkamer bleef. Boli Bolingoli kwam hem vervangen. Ondertussen hadden de hemelsluizen zich opnieuw geopend en viel de regen met bakken uit de lucht. Het numerieke overwicht van OHL was aanvankelijk niet te merken. KV Mechelen bleef de vijandige zestien opzoeken, al stokte het bij de laatste pass of controle. Zo miste Verstraete zijn aanname toen hij van net buiten de zestien leek te gaan aanleggen. Toch lieten ook de Leuvenaars van zich spreken. Peyre en Van Hoorenbeeck smeten zich tesamen net voor een uithaal van Gonzalez. Maertens besloot slapjes op Coucke, Tamari knalde net naast. Aan de overkant zag Walsh een weggewerkte voorzet van Ngoy afgeblokt.

 ©  BELGA

Maertens komt goed weg, rood voor Buijs

De wedstrijd werd grimmiger en twintig minuten voor tijd kwam Mathieu Maertens goed weg toen hij slechts met geel bedacht werd nadat hij hard op de voet van Bolingoli ging staan. De schwung leek bij beide teams wat weg. OHL geraakte niet door de Mechelse gordel, die door KVM-coach Buijs een kwartier voor tijd nog wat steviger werd dichtgetimmerd. Bates kwam in de ploeg voor Ngoy, Vanlerberghe schoof door naar het middenveld. De Schot was al meteen bij de pinken toen Tamari dreigde aan te leggen. De tien Mechelaars moesten noodgedwongen meer en meer in hun egelstelling. Vooraan liep enkel nog de ondertussen voor Storm ingevallen Frederic Soelle Soelle. De amper 16-jarige Soelle Soelle mocht in zijn eentje het Mechelse aanvalseiland gaan bevolken. Aan de zijlijn werd Danny Buijs zenuwachtig en dat resulteerde in veel gezanik tegenover scheidsrechter Bert Put. Die trakteerde hem op geel om hem na een klein sarcastisch applausje van de Nederlander met rood te bedienen.

Nadat Holzhauser nog een bal had overgekeild, legden beide ploegen zich neer bij een puntendeling. Een resultaat waar KV Mechelen gezien de 45 minuten durende numerieke minderheid best mee kon leven. Zo gaat het met 11 op 27 de interlandbreak in. OH Leuven blijft met 17 op 27 nog zeker twee weken in de top 5.

LEES OOK. REACTIES. Schoofs: “Iedereen heeft het perfect gedaan in de tweede helft”

 • Buijs wil voor eigen fans iets rechtzetten tegen OHL: “We moeten de lijn van tegen Kortrijk doortrekken”

  KV Mechelen krijgt zaterdag ploeg in vorm OH Leuven over de vloer in het AFAS Stadion. Aan de vorige thuiswedstrijd houden de KV-fans geen goede herinneringen over. “Dat was een enorme teleurstelling”, komt Buijs terug op de nederlaag tegen Seraing. “We moeten zaterdag de lijn van tegen Kortrijk doortrekken.”

 • KV Mechelen: Vanderbiest keert terug in technische staf, Malede twijfelachtig

  Fred Vanderbiest keerde deze week terug in de staf bij KV Mechelen. De Brusselaar werd twee weken geleden opgenomen in het ziekenhuis met een zware longontsteking.

 • Geoffry Hairemans (KVM) begon nooit beter aan het seizoen dan nu: “Ik ben niet het type dat slechter wordt met de jaren”

  “De ploegmaats lachen er vaak om: ‘Na Nieuwjaar komt ‘de Geof’ op dreef.’” Linkspoot Geoffry Hairemans is een atypische mooiweervoetballer die naar zijn beste niveau toegroeit wanneer de velden er op hun slechtst bij liggen. Behálve dit seizoen. Met vier goals en twee assists houdt de Antwerpenaar KV Mechelen in deze moeizame aanvangsfase overeind.

 • '15 Gezapige aanvangsfase

  Welkom bij de wedstrijd tussen KV Mechelen en OH Leuven. Wegens technische problemen zijn we een kwartier later bij u. Geen zorgen, veel heeft u nog niet gemist. Beide ploegen gebruiken het openingskwartier om nog wat verder op te warmen. Het balbezit is voor de thuisploeg, maar grote kansen kregen we nog niet te zien.

 • '16 Spanning voor niks

  Spannend momentje in het AFAS Stadion. Ngoy scoorde de openingstreffer, maar de vlag ging de hoogte in. Scheidsrechter Bert Put liep richting VAR-scherm dus het publiek hield zijn adem in, maar blijkbaar had de ref gewoon problemen met zijn communicatiesysteem. Het blijft 0-0.
 • '18 Ook OHL laat netten eerste keer trillen

  Het spel hervat met 0-0 maar we kunnen nog niet met onze ogen knipperen of Bert Put moet alweer luisteren naar de VAR. Tamari heeft aan de overkant Coucke verschalkt met een lage schuiver vanuit een wel heel schuine hoek, maar ook hier zag de grensrechter buitenspel.
 • '23 Slangenmens Tamari

  Tamari zet een handvol KV-spelers in de wind en brengt Thorsteinsson knap in schietpositie, maar daar is Sandy Walsh met een perfecte tackle.
 • '26 Geen 1-1, wel 0-0

  De enige twee doelkansen die we voorlopig te zien kregen waren raak, maar werden allebei afgekeurd. Volgt er gauw een doelpunt dat wél telt? Daarvoor hebben we eerst gekadreerde pogingen nodig. Dat lukt bij beide ploegen niet, ondanks dat het goed op en neer gaat.
 • '28 Storm over

  Storm snijdt naar binnen en haalt uit, maar zijn poging gaat ruimschoots over.
 • '31 Kopballetje Peyre

  Malinwa begint kansen te verzamelen. Op een hoekschop van Hairemans gaat de kopbal van Peyre aan de eerste paal al hobbelend naast.
 • '34 Mankende Walsh

  De rechtsachter van KV verstapt zich en gaat al mankend zitten. Hij lijkt nog even voort te kunnen, maar Van Hecke mag zich alvast opwarmen.
 • '36 Bijna zesde assist voor Patris

  Patris haalt de achterlijn en bedient De Norre met een forty-five, maar zijn schot gaat over. Het doelpunt had toch niet geteld, want buitenspel.

 • '39 Vanlerberghe komt goed weg

  Thorsteinsson gaat aan de achterlijn knap Vanlerberghe voorbij, die zich kinderlijk door de benen laat spelen. Gelukkig voor die laatste schiet de IJslander voorlangs.
 • '40 Twee keer Schoofs

  Enkele minuten eerder werd het veelbelovende schot van de Malinwa-kapitein nog in de kiem gesmoord, nu wilt hij het met te veel gevoel doen. Doelman Cojocaru moet slechts plukken.
 • '44 Rood voor Da Cruz

  'Douchen, douchen, douchen!' De Leuvense supporters krijgen gelijk, wanneer Da Cruz totaal onnodig doorgaat op Maertens op het middenveld. Rood voor de middenvelder van geel-rood, die best goed in de match zat.
 • '45 + 4 Einde eerste helft

  Na een saai openingskwartier kregen we het laatste half uur wel wat te zien. Twee afgekeurde doelpunten, eentje voor de thuisploeg en eentje voor de uitploeg, leidden een resem aan kansen in. KV Mechelen is de evenknie van seizoensrevelatie OH Leuven, maar moet het de tweede helft wel met een man minder zien te klaren na de rode kaart van Da Cruz. De Kaapverdische Nederlander ging op slag van rust onnodig door op Maertens, ver af van beide doelen.
 • '46 Begin tweede helft

  De bal rolt weer Achter de Kazerne. Opvallend: Hairemans is binnen gebleven voor Bolingoli bij KV Mechelen.
 • '51 Regen

  Na rust valt de regen met bakken uit de lucht. Het veld is er gladder op geworden, waardoor Storm een schuiver maakt en zich daarbij lichtjes bezeert.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio