©  Vel

Menen loot kampioen en vicekampioen van vorig seizoen in Champions League volley

Vrijdag werd in kunstencentrum BOZAR in Brussel de loting voor de Champions League volleybal uitgevoerd. Landskampioen Roeselare kwam terecht in groep C met het Italiaanse Civitanova, Champions League-winnaar in 2002 en 2019,  het Franse Tours, winnaar in 2005, en een team uit de derde voorronde.

Bron: BELGA

Menen kreeg in groep D met het Poolse Kedzeirzyn-Kozle en het Italiaanse Trentino beide finalisten van de voorbije twee seizoenen toebedeeld. Eind mei won Kedzeirzyn-Kozle de Champions League door Trentino met 25-22, 25-20 en 32-30 te verslaan. Een jaar eerder kroonden de Polen zich een eerste keer tot Europees kampioen met 25-22, 25-22, 20-25, 28-26 winst tegen Trentino, dat de Champions League wel won in 2009, 2010 en 2011. Het Tsjechische Karlovasrko is de minst gerenommeerde tegenstander voor Menen. 

De vijf groepswinnaars plaatsen zich voor de kwartfinales. De runners-up en de beste derde spelen barragewedstrijden om een plaats bij de laatste acht.

Bij de vrouwen moet VDK Gent in de eerste van drie voorrondes voorbij Vasas Boedapest. De heenwedstrijd wordt 19 oktober in Gent gespeeld, de terugwedstrijd een week later in de Hongaarse hoofdstad. In de tweede ronde zijn het Spaanse Tenerife La Laguna en het Bosnische Bimal-Jedinstvo Brcko de mogelijke tegenstanders.

Vastgoed

Jobs in de regio