© BFM

Vrachtwagen crasht op A12 net voor Bevrijdingstunnel in Wilrijk

Wilrijk -

Door een ongeval net voor de Bevrijdingstunnel was de A12 naar de Antwerpse Ring vrijdagavond volledig versperd. Een vrachtwagen lag er dwars over de rijbaan.

jtp

Het ongeval gebeurde iets na 21.30u. Op de A12 in Wilrijk, net voor de Bevrijdingstunnel, wilde een vrachtwagenbestuurder vermoedelijk op het laatste moment nog wisselen van rijvak. De chauffeur had echter niet gemerkt dat de snelweg net voor de tunnel gescheiden wordt door een betonnen vangrail.

De chauffeur kon een aanrijding niet meer vermijden. Het voorste deel van de vrachtwagen ging over de betonblokken en belandde op de zij. De vrachtwagen moest getakeld worden, de brandweer was ter plaatse om de rijbaan te reinigen.

Door het ongeval was de A12 naar de Antwerpse Ring (R1) richting Nederland na middernacht nog steeds volledig versperd.

Het was sinds vrijdagmiddag druk rond Antwerpen. Dat komt door een kapotte brugvoeg op het viaduct van Merksem. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voerde vrijdagavond een noodherstelling uit. Daarvoor waren richting Nederland drie rijstroken versperd. Ook op de secundaire wegen in en rond Antwerpen stond het verkeer op verschillende plaatsen muurvast.

LEES OOK. Ernstige hinder op Antwerpse Ring door kapotte brugvoeg

 © BFM 

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio