Smaakmakkers afl 3: Een wijnparadijsje en een hele hoop vlees.. © ATV

SMAAKMAKKERS Een wijnparadijsje en een hele hoop vlees

Terwijl Bert Jan en Luc een Chianinakoe zien versneden worden tot perfecte steaks en sappige hamburgers, bezoeken Steven en Ben een paradijsje...voor wie van wijn houdt welteverstaan. Alweer een culinair avontuur, met deze keer ook een vleugje cultuur.

Bron: ATV

Recept van Bert Jan - Gerookte mergpijp van Chianina rund en een salade van gegrilde groene asperges

Benodigdheden voor 4 personen:4 grote mergpijpen doormidden gezaagdFleur de sel & zwarte peper1 citroenWoodchips om te roken

Olijfolie2 bussels fijne groene asperges200 ml room100g parmesan2 el fijngesneden platte peterselie2 el fijngesneden basilicum1 stukje parmesan

1 ciabattabrood

Bereiding:Leg het merg gedurende 24 uren in gezouten water in de koelkast en spoel meermaals. Kook de doorgezaagde mergpijpen in gezouten water gedurende 1 minuut goed door en laat ze in het vocht afkoelen tot ze lauw zijn. Leg ze op de gril met het merg naar boven en rook ze onder een deksel met behulp van de natte woodchips. Wanneer ze goed warm en licht geroosterd zijn, werk je ze af met wat fijne geraspte zeste van citroen, zwarte peper en zout.

Als de groene asperges wat aan de dikke kant zijn, schil je de onderste 4 cm.Meng de asperges met voldoende olijfolie en gril ze gaar onder deksel op de barbecue. Kruid met peper en zout en leg ze op een grote schotel.

Verwarm de room tot 70°C en meng de parmezaan eronder. Wanneer die goed opgelost is, voeg je de platte peterselie en basilicum toe. Smaak af met peper en zout en giet dit over de asperges. Schaaf hierover verse parmezaan.

Gril wat verse ciabatta en serveer bij het gerecht.

Smakelijk!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER