©  BELGA

Beerschot staat voor verste verplaatsing van het seizoen: “Ach, in Oostenrijk zaten we soms zeven uur op de bus”

Zondagmiddag speelt Beerschot in en tegen Virton. De fans die er willen bijzijn, maken zich op voor een retourtje van 460 kilometer. Andreas Wieland vertrekt met zijn spelers zaterdag al richting het meest zuidelijk gelegen stadje van België. “Normaal gezien doen we dat niet, maar voor deze wedstrijd maken we een uitzondering.”

kofr

Andreas Wieland kan zondag in Virton niet rekenen op de geblesseerde Ibrahim Alhassan (hamstring) en Romano La Morte (kaak). Dante Rigo zit zijn eerste van twee schorsingsdagen uit. Op de vraag of een van de twee nieuwe spitsen zal starten, antwoordde Wieland een beetje mysterieus. “Maar de kans is groot dat een van de twee aan de aftrap zal verschijnen”, lichtte hij toch een tipje van de sluier op.

“We hebben de nederlaag tegen Lommel goed geanalyseerd”, ging Wieland verder. “Ik sta dan niet als een ouderwetse leerkracht een uur voor de groep mijn mening te verkondigen. Nee, ik wil de spelers daar heel nauw bij betrekken. En iedereen was het erover eens: net als tegen Beveren hoefden we deze wedstrijd niet met tien te beëindigen. Daarnaast waren we voor de tweede thuiswedstrijd op rij niet scherp genoeg op de tweede bal na stilstaande fases. Zowel Lierse als Lommel kon op die manier scoren. Dat moet beter. Net als onze efficiëntie voorin. Maar uiteindelijk waren onze prestaties behoorlijk goed, ons puntentotaal valt gewoon tegen.”

De spelers en coaches van Beerschot rijden zaterdag dus al naar Virton, ze verblijven er een nachtje op hotel. “Normaal gezien doen we dat niet, maar voor deze wedstrijd maken we een uitzondering. Een rit van 2,5 uur is naar Belgische normen veel. Ach, in Oostenrijk zaten we soms zeven uur in de bus. Of ik opkijk tegen zo’n verre verplaatsing? Nee, dit is de enige keer van het seizoen dat het écht ver is. België is een klein land, de meeste verplaatsingen stellen niet zoveel voor.”

LEES OOK. Postbode Daniël uit Virton is al 43 jaar fan van Beerschot: “Zondag zit ik in het bezoekersvak”

Virton is zondag de (verre) tegenstander.  ©  BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners