Peter Vermeulen van Ringland overhandigt de postkaarten aan minister-president Jan Jambon en minister Lydia Peeters. © rr

Ringland herinnert Vlaamse regering aan beloftes met postkaarten

Antwerpen -

Ringland wil in het najaar duidelijkheid krijgen over de beloftes die zijn gemaakt in het Toekomstverbond. De burgerbeweging dringt aan op beslissingen en de nodige middelen voor de overkapping en de modal shift. Die zullen volgens minister-president Jan Jambon(N-VA) en minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) in oktober ook worden genomen.

Sacha Van Wiele

Ringland overhandigde duizenden postkaartjes met ‘Groetjes vanop Ringland’ aan Jambon en Peeters. Met deze actie laten mensen weten dat ze nog steeds overtuigd zijn van de baten van de overkapping en afspraken van het Toekomstverbond.

Minister-president Jambon bevestigde dat het politiek stuurcomité in oktober bijeenkomt. Op de agenda staat de maximale overkapping van de noordelijke Ring. Minister Peeters benadrukt dan weer dat er inspanningen worden genomen om mensen uit de wagen te halen en op onder meer het openbaar vervoer om zo tot een modal shift te komen.

“De actie waarbij duizenden burgers kaartjes hebben ondertekend, is zeker geslaagd”, zegt Peter Vermeulen van Ringland. “Het is duidelijk dat iedereen aan het werk is voor de overkapping en de modal shift.”

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio