Ilse Biesbroeck met dochtertje June en zoontje Dean (achter) en Ellen Peeters met zoontje Mathis (achter) in brasserie Oud-Antwerpen die wijnmoeder-proof is bevonden. © koen fasseur

Wijnmoeders Ilse Biesbroeck en Ellen Peeters lanceren wijnmoeders_speeltuinkinderen: leuke adresjes voor mama én kinderen

Brecht, Deurne -

Gezellig wat bijpraten bij een wijntje terwijl de kinderen ravotten in de speeltuin. Ilse Biesbroeck (32) uit Brecht en Ellen Peeters (34) uit Deurne trekken er graag samen met hun kinderen op uit. De twee wijnmama’s delen nu hun favoriete adresjes op Instagram. Ze worden daar gretig gevolgd. Ze werken nu aan een label om horecazaken als ‘wijnmoeder’-proof te beoordelen.

Elke Lamens

Ilse Biesbroeck is mama van Dean (7) en June (4) en Ellen Peeters is mama van Mathis (6). Ze leerden elkaar kennen op het werk. “Ilse werd mijn nieuwe collega op een klein bankkantoor in Antwerpen. Ik moest haar opleiden en het klikte meteen. We gingen al eens samen wat drinken na het werk en sindsdien zijn we vriendinnen”, legt Ellen uit.

Intussen werken ze allebei op een groter kantoor van dezelfde bank. “We spreken nog steeds geregeld af in het weekend of op een vrijdag na school. Onze kinderen kunnen het ook goed met elkaar vinden.”

“We zoeken steeds een gezellige zaak waar het aangenaam zitten is én met een degelijke speeltuin waar de kinderen voor uren zoet zijn. Aanvankelijk kwamen we vaak op dezelfde adresjes uit en we wilden onze horizon verbreden. Maar we vonden nergens een overzicht van kindvriendelijke brasserieën terug.” Ze besloten er dan maar zelf een te maken.

Ilse Biesbroeck en Ellen Peeters klinken op een gezellige namiddag. © koen fasseur

Geen wijnmoederclub

‘Wijnmoeders_speeltuinkinderen’ heet de Instagrampagina met de brasserieën waar ze graag bijbabbelen bij een lekker glaasje wijn. “We geven geen recensies, we delen alleen de adresjes die we goed vinden. Het is ook niet de bedoeling om een wijnmoedersclub op te richten”, benadrukt Ilse.

Vlak voor de zomervakantie startten ze met ‘wijnmoeders-speeltuikinderen’. Intussen hebben ze 530 volgers. “Dat zijn niet alleen mama’s hoor, ook papa’s en grootouders volgen ons. Blijkt dus dat heel wat mensen naar hetzelfde op zoek zijn.”

Ellen Peeters en Ilse Biesbroeck delen graag adresjes, maar geven geen recensies. © koen fasseur

“Heel grappig”, vindt Ellen. “Is dat vriendinnen ons kwamen vertellen dat ze een leuke Instagrampagina hadden ontdekt. Bleek het de onze te zijn. Ze wisten niet dat wij die Ilse en Ellen waren. Hilarisch eigenlijk.”

Heel leuk is dat de volgers nu ook zelf leuke adresjes beginnen te delen. “We zijn tot nu toe nog niet echt zelf op zoek moeten gaan. Het zou wel helemaal tof zijn als we kunnen evolueren naar een pagina waarop de brasserieën zichzelf kunnen kenbaar maken. We kijken ook naar evenementen en tippen die op voorhand. Dat kan gaan om bijvoorbeeld een Dag van de Landbouw zoals komend weekend, of een halloweenwandeling binnenkort. Dat tippen we ook aan onze volgers.”

De wijnmama’s hebben al een logo en eigen glazen. © koen fasseur

Wijnmoeder-proof

De winter komt er ook aan en dan wordt de keuze wellicht beperkter. “Maar we zijn echt niet op zoek naar een binnenspeeltuin. Daar kunnen we niet meer rustig keuvelen onder elkaar. Dat past niet binnen het concept van ‘wijnmoeders_speeltuinkinderen’”, beklemtoont Ellen.

Daarom denken ze al aan de volgende stap. “We werken aan een label ‘wijnmoeder-proof’ voor de brasserieën die wel in ons concept passen. Dat maakt het voor iedereen duidelijk waar je terechtkan voor wat me-time of vrienden-time, terwijl de kinderen zich uitleven.”

Dat statement heeft nu ook echt vorm gekregen in een logo én eigen ‘wijnmoeder’-glazen. “Het toont wij-n-moeders. Een creatieve vriendin heeft het ontworpen. Het beeldt een schoen én glijbaan in één uit.”

De glazen zijn te bestellen via de Instagrampagina ‘wijnmoeders_speeltuinkinderen’, of hoe twee mama’s die graag genieten een nieuwe trend zetten.

www.instagram.com/wijnmoeders_speeltuinkinderen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio