Twaalf barbiers kregen de politie en inspectiediensten over de vloer. © HANS VAN RHOON

Politie en inspectiediensten controleren barbiers

Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen, Vorselaar

De lokale politie Neteland controleerde donderdag samen met verschillende inspectiediensten twaalf barbiers of herenkappers in de zone. De controle leidde op acht plaatsen tot vaststellingen van overtredingen op tewerkstelling en belastingen.   

De politie werkte voor de controleactie samen met inspecteurs van de federale overheidsdienst (FOD) Financiën, van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) en van Toezicht op de Sociale Wetten (TSW). “FOD Financiën stelde in vier zaken grote overtredingen vast en in vier andere zaken kleinere overtredingen”, zegt een woordvoerder van de politiezone Neteland. “Deze inbreuken worden verder onderzocht. Uit dat onderzoek komen dan de nodige processen-verbaal en boetes voort.”

Daarnaast controleerde de politie tijdens die actie ook enkele overlastplaatsen in de gemeente Grobbendonk (Den Troon, Netedijk, oude put aan de Nete) en in Herenthout (park, speelplein Liefkenshoek). Na controle van 22 personen stelde de politie drie pv’s voor het bezit van verdovende middelen op. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio