3 x tweedehands met een unieke make-over: de favorieten van citta

Antwerpen -

Met tweedehands kan je alle kanten op en het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Wij shoppen deze week tweedehands dat een unieke make-over kreeg.

Ellen Bogaert

Nieuw leven voor ingezamelde kleding


In 2020 bracht het Belgische familiebedrijf JBC voor het eerst 100% gerecycleerde draagtassen of totebags op de markt, gemaakt van ingezamelde kleding. De collectie komt dit jaar terug in denim en een nieuwe variant in kaki.  De modeketen werkt hiervoor onder meer samen met  Wereldmissiehulp uit Boechout en het Nederlandse recyclingbedrijf Wolkat.  De lederen riemen en het label op de tas werden vervaardigd uit snijafval van JBC-riemen. 

De tassen zijn verkrijgbaar in de JBC-winkels en via www.jbc.be. Ze kosten 6,50 euro.

 ©  JBC

Elektrische fiets in  artistieke uitvoering


Upway is het eerste en enige Europese platform dat elektrische fietsen van bekende merken overkoopt, opknapt en doorverkoopt. Naar aanleiding van de Europese Week van de Mobiliteit, die gisteren van start ging, zocht het merk naar een originele manier om duurzame mobiliteit in de kijker te zetten. Zes artiesten lieten hun creativiteit los op een beperkte oplage. Uit Antwerpen gingen beeldend kunstenaar en illustrator Brecht Vandenbroucke en Jonas Denil, bekend van Straatletters, aan de slag voor Upway.  De opbrengst van de artistieke fietsen gaat integraal naar het Belgische ‘Bike for Life’ en de Nederlandse ‘Stichting Cycling 4 Climate’.

Te koop voor 999 euro tijdens de Europese Week van de Mobiliteit, www.upway.be 

 ©  Glenn Dierickx voor Upway

Kringwinkel lanceert eigen capsulecollectie


Zet donderdag 6 oktober in je agenda, want Kringwinkel Antwerpen lanceert die avond Re-arrange, een kledingcollectie die werd ontworpen in samenwerking met het ontwerpbureau Vrints-Kolsteren. Het wordt een exclusieve collectie van tweehonderd tweedehandsitems, gezeefdrukt met unieke designs van de ontwerpers. Daarvoor baseerden ze zich op ikebana, een Japanse kunstvorm van bloemschikken. 

Iedereen is welkom om op 6 oktober om 18u de collectie te komen ontdekken bij een drankje en een hapje in de nieuwste Kringwinkel in de Lange Koepoortstraat 39 in Antwerpen. De Re-Arrange-collectie blijft nadien ook nog te koop in de winkel. De prijzen variëren tussen 30 en 60 euro, afhankelijk van het item. 

www.dekringwinkel.be/antwerpen

 ©  Stig De Block