©  Isosport

Buijs wil voor eigen fans iets rechtzetten tegen OHL: “We moeten de lijn van tegen Kortrijk doortrekken”

KV Mechelen krijgt zaterdag ploeg in vorm OH Leuven over de vloer in het AFAS Stadion. Aan de vorige thuiswedstrijd houden de KV-fans geen goede herinneringen over. “Dat was een enorme teleurstelling”, komt Buijs terug op de nederlaag tegen Seraing. “We moeten zaterdag de lijn van tegen Kortrijk doortrekken.”

Thomas Franken

LEES OOK. KV Mechelen: Vanderbiest keert terug in technische staf, Malede twijfelachtig

De Nederlandse trainer wil trouwens eerst iets rechtzetten tegenover de fans omtrent de nederlaag tegen Seraing. “Dat was een enorme teleurstelling, ook voor mij. En ik ben een heel slechte verliezer. Na affluiten liep ik meteen naar binnen. Dat had ik niet moeten doen. Ik had eerst de supporters moeten groeten, die fout wil ik toegeven.”

Met een knalprestatie tegen OH Leuven is het hem ongetwijfeld vergeven. Al is OHL wel een ploeg in vorm. “Ze zijn inderdaad prima aan het seizoen begonnen. Zestien doelpunten gemaakt en vierde in de stand”, weet Buijs. “Dat is netjes na acht wedstrijden. Ze staan daar niet met wat geluk.” Net als de mannen van Buijs scoren de Leuvenaars veel en incasseren ze er ook heel wat. “Of we die tendens zaterdag gaan terugzien in de wedstrijd weet ik niet. Maar met de nul houden ben ik niet zozeer bezig, eerder met de hoeveelheid kansen die we weggeven. Je kan twee kansen weggeven en twee doelpunten slikken. Je kan ook zes kansen weggeven en een doelpunt slikken. Wanneer heb je dan beter verdedigd? We moeten zaterdag de lijn van tegen Kortrijk doortrekken en de fouten uit ons spel halen.”

Verstraete zekerheid

De prestatie van Birger Verstraete tegen in Kortrijk vorig weekend was een verademing voor Malinwa. Over de positie van de Antwerp-huurling moet Buijs niet lang nadenken. “Ik ben blij dat we hem erbij hebben. We hebben voor zijn komst al veel uitgeprobeerd op die positie met Vanlerberghe, Oum Gouet, Van Hecke en Lavalée. Voor mij toont Birger dat hij momenteel op die positie de beste keuze is. Hij voegt iets toe aan de ploeg en daar kunnen anderen ook van profiteren. Ik ben trouwens heel blij dat Rob (Schoofs, red.) zich in steun van Birger ook lekker voelt op die positie lager op het middenveld, want eerder dit seizoen speelde hij ook al hoger. Zijn betrokkenheid bij doelpunten en in het spel toont gewoon aan dat Rob een goeie allround speler is.”

Interlandbreak

Samuel Oum Gouet (Kameroen) en Alessio Da Cruz (Kaapverdië) verlaten na dit weekend Mechelen wegens interlandverplichtingen. “Of ik hun wedstrijden ga volgen? Ik zal nagaan wie start of wie hoeveel minuten maakt, maar de beelden kijk ik achteraf wel. In vrije weekenden als deze gun ik mezelf ook wat vrije tijd. Natuurlijk ben ik wel blij voor die jongens. Het blijft iets bijzonders.” Dat Buijs niet warm loopt voor de vriendschappelijke wedstrijd tussen Kaapverdië en Bahrein begrijpen we wel. Maar ook Nederland – België, de Derby der Lage Landen, laat hij misschien wel aan zich voorbij gaan. “Dat ligt er echt aan hoe het uitkomt in mijn planning.”

Na de interlandperiode breekt er een zware oktobermaand aan: zes wedstrijden tegen respectievelijk Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, Eupen, Standard en Genk. En daartussen nog eens een bekermatch. “Als jij mij kan vertellen wat een makkelijke maand is, hoor ik het graag (lacht). Op papier zijn het inderdaad zware wedstrijden. Gelukkig wordt de groep stilaan wat breder, over twee weken moeten we pieken tegen die topploegen.

MEER OVER KV Mechelen