© PDR

Deel Antwerpse schepencollege poetst buurt rond stadhuis: “Meneer De Wever, wil u wat sneller werken”

Antwerpen -

Tijdens een stevige regenbui trok burgemeester Bart De Wever (N-VA) en enkele schepenen vrijdagmiddag met grijper en zuigmachines de straten rond het stadhuis in om zwerfvuil te verwijderen. Zij hopen zo de Antwerpenaars te motiveren om op zaterdag 17 september mee te doen aan World Clean Up Day.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. ’t Stad daagt je uit: raap elke dag 10 minuten zwerfvuil op voor World Cleanup Day

“Meneer De Wever, wil u wat sneller werken, want we moeten nog een reeks straten doen.” Een personeelslid van Stadsreiniging porde de burgemeester vrijdag aan om wat tempo te maken. De Wever werd in de Hoogstraat vergezeld door schepenen Els van Doesburg (N-VA) en Nabilla Ait Daoud (N-VA). De horecazaakvoerders keken geamuseerd toe en filmden volop de burgemeester die hun straat aan het poetsen was. Schepen Peter Wouters (N-VA) nam het plantsoen naast het stadhuis onder handen. Zijn collega’s Jinnih Beels (Vooruit) en Annick De Ridder (N-VA) gingen in de Oude Koornmarkt op jacht naar zwerfvuil. Ook schepen Erica Caluwaerts (Open Vld) stak de handen uit de mouwen.

De burgemeester en de schepenen kregen de steun van Jean-Paul Meus, de stuwende kracht achter World Clean Up Day in België. Hij gaat elke dag 10 minuten de straat op om zwerfvuil op te rapen. Met World Clean Up Day zijn er op verschillende plekken in Antwerpen poetsacties. Wie in zijn buurt de straat proper maakt kan dit ook melden op de website van 10 minutes a Day Challenge.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bart De Wever Antwerpen