© ATV

Ernstige hinder op Antwerpse Ring richting Nederland door schade aan brugvoeg op viaduct van Merksem

Merksem -

Op het viaduct van Merksem van de Antwerpse Ring (R1) is schade vastgesteld aan een van de brugvoegen in het wegdek. Twee rijstroken waren afgesloten voor het verkeer richting Nederland, wat uiteraard voor ernstige verkeershinder zorgde. Vrijdagavond voerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een noodherstelling uit.

jtp

De beschadigde brugvoeg situeerde zich op de Antwerpse Ring tussen de afritten van Deurne en Merksem, niet ver van het Sportpaleis. “Het gaat om dezelfde voeg die in december vorig jaar al voor problemen zorgde op het viaduct van Merksem”, zei woordvoerder Stefanie Nagels van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Toen vond een geslaagde herstelling plaats, in afwachting van een volledige vernieuwing van de brugvoeg die later dit jaar plaatsvindt. De schade die vrijdagmiddag werd vastgesteld, bevond zich echter op een andere plaats zodanig dat een nieuwe noodherstelling nodig was

Drie rijstroken dicht

“Momenteel zijn er uit voorzorg twee rijstroken afgesloten op het viaduct in de richting van Nederland. Het verkeer moet over de twee meest linkse rijstroken passeren”, zei Nagels vrijdagmiddag.

Vanaf 21 uur vrijdagavond tot zaterdagmorgen 5 uur wordt de noodherstelling uitgevoerd. Daarvoor worden drie rijstroken ingenomen in de richting van Nederland. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer dan over één rijstrook, de linkerrijstrook, passeren. De afritten Deurne en Merksem blijven tijdens de werken bereikbaar.

De twee afgesloten rijstroken, in combinatie met de reguliere verkeersdrukte op een vrijdagmiddag en het regenweer, zorgden uiteraard voor ernstige verkeershinder vanuit het Waasland richting Antwerpen. Zelfs vrijdagavond na 21 uur was het nog steeds zeer druk op en rond de Ring.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners