© Politie Antwerpen

Bestuurder met voorlopig rijbewijs liegt over identiteit en mag te voet naar huis

Kiel -

Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs probeerde dinsdag de Antwerpse politie met een list om de tuin te leiden. De jongeman gaf zich uit als zijn broer, maar viel door de mand toen de politie … zijn echte naam uitsprak.

jtp

De politie merkte tijdens een actie tegen overlast een jongeman met vlotte rijstijl op in de omgeving van het Kiel en zette hem aan de kant voor een controle. De bestuurder had echter geen identiteitskaart op zak. “Hij gaf zich uit als zijn broer, maar de politie liet zich geen blaasjes wijsmaken en raadpleegde de databanken. Toen de inspecteurs de proef op de som namen door onverwacht zijn echte naam uit te spreken, reageerde de jongeman”, zegt de politie.

Hij probeerde zich nog te corrigeren, maar de leugen bleef uiteraard niet overeind. “De jongeman had een voorlopig rijbewijs en was op weg zonder een begeleider. Ook de ‘L’ was niet aangebracht. Zo schond hij de voorwaarden die aan het voorlopig rijbewijs gekoppeld waren. Hij mocht te voet naar huis”, aldus de politie.

Tijdens de actie was er ook een andere bestuurder die geen geldig rijbewijs kon voorleggen. Een passagier met rijbewijs nam het stuur over. De politie betrapte ook nog twee sluikstorters op heterdaad en stelde zes parkeerovertredingen vast. Twee personen die op de grond spuwden, kregen een GAS-boete.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio