Jef en Nathalie Geerts-Wouters met hun kinderen Emile en Louise tussen hun melkvee. ©  Boerenbond

Jonge melkveeboer Geerts zet staldeuren open tijdens Dag van de Landbouw

Pulderbos -

Dertien Antwerpse landbouwbedrijven nemen zondag 18 september deel aan de veertigste editie van de Dag van de Landbouw. In Pulderbos kan je het melkveebedrijf van Jef en Nathalie Geerts-Wouters en hun kindjes Emile en Louise gaan ontdekken tussen 10 en 18u.

Kristin Matthyssen

Het gezin Geerts heeft een bedrijf met een 100-tal koeien en jongvee in de Draaiboom 37 in Pulderbos.

In 2019 namen ze een nieuwbouwstal in gebruik en het jaar daarop zijn ze gestart ze met een melkrobot. Ze beschikken ook over een aanschuifrobot en een mestrobot. Jef en Nathalie kozen voor veel lucht, licht en openheid in hun stal. Ecovloeren zorgen voor een optimaal diercomfort. De koeien die melk geven, liggen het jaar rond in diepstrooiselboxen. De andere koeien en de volle vaarzen krijgen dag en nacht toegang tot de weide.

Bezoekers kunnen zondag kennismaken met het bedrijf en de diervriendelijke snufjes die aanwezig zijn. Je kan ook genieten van een aantal hapjes en tapjes zoals lekkere ‘boerenburgers’, pannenkoeken en milkshake van de eigen melk. Verder is er kinderanimatie (springkasteel, tractorrace ...) en een ‘Schijt je rijk’ ten voordele van revalidatiecentrum Pulderbos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners