Fuifzaal ’t Hofeind is een weekend lang een tentoonstellingsruimte. © ram

Lokale kunstenaars en gedetineerden tonen hun werk aan breed publiek

Merksplas -

Voor de veertiende keer wordt een Week van de Merksplasse amateurkunsten georganiseerd, met ook kunstwerken van gedetineerden uit de gevangenis van Merksplas.

De gemeente Merksplas organiseert samen met de werkgroep WAK/MAK de groepstentoonstelling in fuifzaal ’t Hofeind. “De Week van de Amateurkunsten vindt plaats in mei, maar dat is voor veel mensen een drukke periode”, vertelt Jos Jacobs van de werkgroep. “Daarom doen we het voor lokale kunstenaars in september. Alleen kunstenaars die in Merksplas wonen of een link hebben met de gemeente mogen deelnemen. Dit jaar doen twaalf beeldende kunstenaars mee, van wie drie voor de eerste keer. Naast schilderkunst is ook beeldhouwwerk en fotografie te zien. Vroeger stelden we tentoon in meerdere lokalen van het gemeenschapscentrum, maar de fuifzaal is een betere locatie, omdat alle werken in dezelfde ruimte opgesteld zijn. De panelen van de tentoonstelling hebben betere verlichting gekregen.”

Voor de eerste keer tonen ook enkele gedetineerden van de gevangenis in Merksplas dat ze creatief bezig zijn. Onder begeleiding van Roeland Eggermont verfijnen ze hun artistieke vaardigheden en maken ze heuse kunstwerken. Alleen moeten deze kunstwerken tijdelijk ontsnappen om zichtbaar te worden. Alles tonen was helaas niet mogelijk, een selectie is wel te zien tijdens de tentoonstelling.

De groepstentoonstelling in fuifzaal ’t Hofeind, Hofeinde 9, gaat open op vrijdag 16 september om 20u. Zaterdag kan je een bezoek brengen van 13 tot 18u en zondag van 10 tot 18u. De toegang is gratis, er kan ter plaatse iets gedronken worden.

(ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio