De kinderrommelmarkt vangt zondag om 13 uur aan. © Filip Spoelders

Eerste Suikeren Zondag na corona pakt uit met nieuwigheid: de Suikerkoers

Lint -

Het vernieuwde bestuur van het Suikeren Zondag Comité heeft lang moeten wachten. Maar nog tot en met zondag staat de gemeente in het teken van de 44ste Suikeren Zondag. Met één grote nieuwigheid in het programma.

Filip Spoelders

Vlak voor het uitbreken van corona kende Suikeren Zondag een wissel van het bestuur. De nieuwe leden konden nog niet uitpakken met hun organisatietalent. Vrijdag organiseren ze een bingoavond vanaf 20u in de feesttent van het gemeentepark.

Op zaterdag volgt de Suikeren Loop met uiteenlopende afstanden van vijftig meter voor de kleuters om 13.30 uur tot de tien kilometer om 14.45 uur. Een dag later is het tijd voor het hoofdmenu van Suikeren Zondag. “We organiseren een ambachten- en kinderrommelmarkt met optredens op het jeugdplein en aan de feesttent. De verenigingen krijgen op Suikeren Zondag de kans om hun werking voor te stellen en sommigen zullen ook demonstraties houden”, licht ondervoorzitter Guido Braem toe.

Zowel de kinderrommel- als de ambachtenmarkt starten om 13u. Een half uur later beginnen de optredens met eerst Betty Jean. Ook andere plaatselijke muzikale initiatieven zoals het Lints Harmonie Orkest, Cantemus, Carmina Tilia, Drumband Sint Cecilia en Annick Artois zullen optreden.

Suikerkoers

Het programma oogt traditioneel in vergelijking met de vorige edities maar er is nog een nieuwigheid. Wielerclub De Lintse Windklievers organiseert voor het eerst de Suikerkoers. De start en aankomst bevinden zich beide in de Koning Albertstraat terwijl de renners rondjes door Lint rijden. De categorieën C, D en E vertrekken om 14u, de liefhebbers om 16u.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio