© Joris Herregods

Leerlingen Spectrumschool Deurne bakken 5.000 verjaardagscakejes voor de Reuskens: “We zijn de jongeren ontzettend dankbaar”

Borgerhout, Deurne -

De Reuskens van Borgerhout blazen 310 kaarsjes uit. Om die gezegende leeftijd te vieren, delen ze tijdens hun optocht op acht verschillende plaatsen verjaardagscakejes uit. In totaal gaat het om zo’n 5.000 gebakjes, stuk voor stuk met liefde bereid door leerlingen van de Spectrumschool in Deurne. Sommigen kenden de Reuskens, anderen ontdekten op deze mannier het fenomeen. Hoe dan ook; de succesvolle samenwerking smaakt bij alle partijen naar meer: “Wie weet bouwen we volgend jaar wel onze eigen reus.”

“De oudste inwoners van Borgerhout vieren dit jaar toch wel een bijzondere verjaardag. Die wilden we niet zomaar laten voorbijgaan en dus zijn we een tijdje geleden beginnen brainstormen om hun doortocht net dat tikkeltje specialer te maken. Wat hoort er bij een verjaardagsfeest? Toen we onszelf die vraag stelden, kwamen we al snel op het idee om een reusachtige taart te maken”, vertelt Elisabeth Vermeulen, communicatiemedewerkster van vzw De Reuzen.

Maar de organisatoren maakten zich geen illusies: een taart in 5.000 stukken snijden (het aantal geschatte bezoekers), is niet realistisch. “Kleine verjaardagscakejes leken dan weer wel haalbaar. En zo kwamen we al gauw bij de Spectrumschool terecht”, zegt voorzitter Koen Lamberts. “Hun verbindende waarden stroken met de onze: mensen samenbrengen ongeacht woonplaats, achtergrond of levensfilosofie. Daarbovenop levert de school ook positieve inspanningen voor het district. Ons leek het dus logisch om met hen in zee te gaan.”

 © Joris Herregods

“Toen we het voorstel hoorden, reageerden we uiteraard vereerd. Ze vroegen ons om er 2.000 te maken, later werden dat er 5.000. In eerste instantie waren we niet zeker of we dat wel konden bolwerken, maar dankzij de inspanningen van meer dan honderd leerlingen gaat het ons lukken”, glundert Ellen Cox, afdelingshoofd horeca van de Spectrumschool.

“Op school proberen we over de grenzen heen te werken. Daarom staken leerlingen uit de richtingen verzorging, horeca en administratief medewerker hun handen uit de mouwen voor het project”, vult directrice Christine Hannes aan.

 © Joris Herregods

Directie en leerkrachten zijn dan ook erg trots op de verwezenlijkingen van hun leerlingen. “We zijn echt fier dat we ons steentje kunnen bijdragen dankzij het puike werk van de leerlingen. Op die manier leren ze ook bij over de historie van de Reuskens én voelen ze zich meer betrokken bij het hele gebeuren, wat voor de vzw een belangrijke doel is”, vullen Cox en Lamberts aan.

 © Joris Herregods

De cakejes zullen tijdens de optocht op acht verschillende plaatsen uitgedeeld worden aan bezoekers. “Telkens we halt houden, zingen we samen eerst ‘Lang leve de Reuskens’, waarna er naar hartenlust mag worden gegeten. Aan elk gebakje plakt een kaartje waarin we het werk van de leerlingen nog eens onderstrepen. We zijn hen ontzettend dankbaar voor hun bijdrage”, aldus nog Elisabeth Vermeulen. (lava)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio