De gemeente voerde 160 nieuwe inwoners per autobus door Schilde, ter kennismaking. © RR

Gemeente trakteert 160 nieuwe inwoners op ontbijt en kortingsbon voor Werf44

Schilde -

Lokaal bestuur Schilde maakt er jaarlijks werk van zijn nieuwe inwoners op gepaste wijze welkom te heten. Ook dit jaar werden deze ontvangen door burgmeester en schepenen tijdens een gezellige ontbijtreceptie in Werf 44.

Met een opkomst van zo’n 160 deelnemers is duidelijk te merken dat het inwonersaantal van de gemeente in de lift zit. Dit aantal steeg afgelopen jaar namelijk tot zo’n 20.300 inwoners.

Onder het zeer diverse publiek bevonden zich tot tevredenheid van de gastheren en -vrouwe heel wat gezinnen met jonge kinderen. Want Schilde dreigde de laatste jaren al te fel te vergrijzen.

Nadat iedereen enkele sandwiches, pistolets en een drankje had genuttigd, namen burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) en schepenen Olivier Verhulst (Open Vld, Marian Van Alphen (Open Vld), Kathleen Krekels (N-VA) en Pascal Gielen (N-VA) het woord.

 © RR

Korting

Naast thema’s die verbonden zijn met hun bevoegdheden, besteedden de schepenen ruime aandacht aan het vrijetijdsaanbod van de gemeente. Elke aanwezige nieuwe inwoner ontving immers een kortingsvoucher van 5 euro voor de activiteiten en voorstellingen in Werf 44.

Ook het vernieuwde Albert Van Dyck Museum werd vermeld. Met hulp van een onschuldige hand uit het publiek werd onder de aanwezigen ook nog een cadeaubon van de gemeente verloot. De gelukkige winnaar kan met deze bon ter waarde van 40 euro bij de lokale handelaars van gemeente Schilde shoppen.

Alle nieuwe inwoners kregen de kans om per dubbeldekker een rondrit door de gemeente te maken. Paul Vekemans van Heemkundige kring Scilla begeleidde deze rondleiding en voorzag tijdens de nieuwe Schildenaren tijdens hun verkennende rit heel wat sappige verhalen en interessante weetjes. (jaa)

 © RR

 © RR

 © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio