Kleuters rijden met de Maatjestrein naar Grenspark.© koen fasseur

Bijna 140 kinderen met de fiets en de Maatjestrein naar Grenspark Kalmthoutse Heide

Kalmthout -

Alle kinderen van basisschool Zonnekind en de kleuters van het tweede en derde jaar trokken donderdag naar Grenspark Kalmthoutse Heide. De oudsten fietsen, de kleinsten namen de Maatjestrein.

“De traditie om elk jaar met de hele school naar de Kalmthoutse Heide te trekken bestaat al minstens vijftien jaar. We vinden het als school belangrijk dat alle kinderen zo vlug mogelijk in contact komen met de natuur in het Grenspark. Niet alle ouders trekken met hun kinderen naar het natuurgebied en daarom geven we iedereen op school de gelegenheid om dat wel te doen. De natuur is immers een erg nabije buur van de school.”, legt schooldirecteur Geert Peeters uit.

De oudsten fietsen naar het natuurgebied. © rr

Om de tijdelijke exodus naar het Grenspark ordelijk en vooral veilig te laten verlopen, vertrekken de kinderen uit de basisschool met de fiets. Niet in één groot peloton, maar in aparte groepjes van ongeveer vijftig leerlingen. De kinderen van het tweede en derde kleuterklasje gaan ook naar het Grenspark, maar zij maken de verplaatsing met de Maatjestrein.

De Maatjestrein was al een avontuur voor de kleuters. © koen fasseur

Na de picknick maken de verschillende klassen elk op eigen niveau kennis met de gevarieerdheid van de Kalmthoutste Heide. (evdw )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio