Organisatoren Aeson Löw, Emilia De la Paz en Timon Van Bortel. © Jan Van der Perre

Organisatie Soulful Sessions helemaal klaar voor derde open air: “Dit is ons favoriete evenement van het jaar”

Antwerpen -

De Boeienweide op Linkeroever vormt zaterdag voor de derde keer het decor voor het openluchtfestival van Soulful Sessions. Met zicht op de skyline van Antwerpen zal er gedanst worden op alles wat onder de noemer ‘soulful music’ past. Disco, afro, house en italo vormen maar een beperkte greep uit het aanbod. En hoewel de muziek bijna niet zonniger kan, lijken de weergoden in een wispelturige bui te zijn. Toch wil de organisatie alles in het werk stellen om er een onvergetelijke editie van te maken.

Waar Soulful Sessions vijf jaar geleden begon als een reizend feestconcept, is het ondertussen uitgegroeid tot een van de vaandeldragers van het Antwerpse nachtleven. Dat heeft de organisatie niet alleen te danken aan haar succesvolle clubnachten, maar ook aan de gezellige Open Airs die ze organiseert.

“Dat is het evenement waar we als organisatie elk jaar opnieuw het meest naar uitkijken. In tegenstelling tot een clubnacht, waar alles voorhanden is, bouwen we hier alles op from start to finish. We zijn ontzettend blij dat het dit weekend eindelijk weer zover is”, glundert medeorganisator Aeson Löw.

De opbouw in volle glorie. © Jan Van der Perre

“Het is onze derde editie, en voor het eerst breiden we uit naar twee stages. Aan beide podia zullen dansers onze vintage sound herkennen: Dangerous Disco, Sweet Soul, Brazilian Boogie, Adventurous Afrobeat, Holy House music en nog veel meer. De plaatjes worden voorzien door twaalf excellente artiesten die we zorgvuldig cureerden. GE-OLOGY, Marcellus Pittman en Soichi Terada (live) zijn alvast drie blikvangers op de line-up.”

Namen die heel wat mensen triggeren zo blijkt. Het festival rekent op de komst van zo’n 2.500 aanwezigen. “Er zijn nog tickets verkrijgbaar, maar alles wijst erop dat die allemaal de deur uitgaan.”

Anticiperen op neerslag

De afgelopen edities kende Soulful Sessions telkens geluk met het weer. Dit jaar zijn de verwachtingen iets grilliger, maar als we Löw mogen geloven, trof de organisatie de nodige anticiperende maatregelen. “Beide stages zijn niet overdekt, maar we zijn voorbereid op nattigheid. We voorzien extra shelters waaronder voldoende ruimte is om te schuilen. Daarnaast zijn er gratis poncho’s voor iedereen. De weergoden zijn ons altijd gunstig gezind geweest, maar ooit raakt dat geluk op. Al ogen de voorspellingen steeds beter, hopelijk blijft dat zo.”

Soulful Sessions staat voor een druk en feestrijk najaar. © Jan Van der Perre

En zelfs al valt er neerslag, dan luidt het cliché nog altijd ‘Na regen komt zonneschijn’. Na het festival volgt namelijk al snel de verjaardagstournée van het feestconcept. “Ter ere van onze vijfde verjaardag trekken we tussen oktober en december naar vijf verschillende plaatsen in Europa. Op het menu staan onder meer Parijs en Salerno. We gaan een drukke periode tegemoet, maar kijken er enorm naar uit. Het festival wordt alvast een fantastische start.” (lava)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio