Het team van de kippenketen bij de opening in Hoevenen, vorig jaar.  ©  evdw

Kip&Co sluit vestiging in Oostmalle: “Snelle en logische reactie op alles wat nu gebeurt”

Malle -

“Het was een snelle, maar logische reactie op alles wat nu gebeurt.” Benny Melis, medezaakvoerder van Kip&Co met vier winkels in de regio, heeft besloten het filiaal Oostmalle te sluiten. Sinds het voorbije weekend hangen daar geen kippetjes meer aan het spit.

Kip&Co is een succesverhaal met een opstart in Sint-Antonius (2016) en bijkomende zaken volgens hetzelfde concept in Sint-Job (2018), centrum Oostmalle (2020) en Hoevenen (2021). Kip&Co laat de traditionele gebraden kip druipen en draaien aan het spit, maar geeft de klanten ook andere bereide gerechten mee zoals stoverij, nasi, paella of tikka masala.

LEES OOK. Kip&Co nestelt zich in hartje Hoevenen

De traiteurszaak kon snel uitbreiden en schakelen in de coronatijd – en geeft nu toe dat er toen veel overheidssteun was – maar in deze tijd geldt het tegendeel. “Als je die enorme voorschotten, tot 20.000 euro, binnenkrijgt, dan is het sluiten van één vestiging helaas een reële optie”, zegt Benny Melis die de zaak runt met Robin Van Echelpoel.

“De keuze viel op ons adres in Oostmalle omdat we daar binnen een redelijke afstand twee andere goed draaiende winkels hebben. Vergeet niet dat àlles duurder wordt, van kip zelf tot verpakkingen en uiteraard de loonkosten door de inflatie. Onze klanten uit de buurt van Oostmalle zullen we hiermee hopelijk niet verliezen, die vinden ons nog.”

En nu is het dus afwachten, maar de steile klim van de zaak is even onderbroken en het is vooral knokken om er te blijven. Hoevenen is alvast vrij goed gestart volgens Melis. “We gaan dus centraliseren, het met wat minder volk doen en ook eens een spit minder laten draaien.” (ph)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio