Van de finale naar het ziekenhuis: Dimitri Van den Bergh moet noodgedwongen rust pakken na paniekaanvallen

Dimitri Van den Bergh (28) speelde zondag nog zijn vijfde finale van het seizoen, maar de Belgische nummer één in het darten is op de sukkel met zijn gezondheid. Zowel tijdens als na de German Darts Open kreeg hij een paniekaanval.

Vincent Van Genechten

Op weg naar de finale tegen wereldkampioen Peter Wright (8-6-nederlaag) klopte Van den Bergh, het nummer 14 van de wereld, onder anderen Krzysztof Ratajski (PDC 18) en José De Sousa (PDC 6). Sterk, maar Van den Bergh kampte wel met fysieke ongemakken. Hij werd zelfs medisch gecheckt na de kwartfinales, op eigen aangeven.

“Gedurende die wedstrijd ging mijn hartslag opeens heel erg snel”, aldus Van den Bergh. “Ik probeerde hem daarna omlaag te krijgen. Gelukkig waren er vrienden van mij in de zaal die mij vertelden om rustig te blijven. Ik weet niet wat er mis was. Een paniekaanval? Ik weet het niet. Ik had na de kwartfinale de beslissing kunnen maken om forfait te geven, maar ik ben trots dat ik heb doorgezet en uiteindelijk de finale heb kunnen spelen.”

The DreamMaker kreeg dinsdag opnieuw een paniekaanval en voelde zich onwel. Hij trok daarop naar het ziekenhuis voor een controle. Daarbij werd voorlopig niets ontdekt. “Er zullen dus verdere onderzoeken moeten gebeuren”, aldus Van den Berghs vriendin Evi Loyaerts. “Dat is deze week echter onmogelijk omdat we specialisten moeten raadplegen. Het is dus wachten tot er eentje vrij is. Tot dan is het goed slapen, rusten en ontstressen. Hij voelt zich momenteel ziek en futloos.”

Van den Bergh speelt normaal gezien vanaf 16 september de World Series Finals in Amsterdam. Hij is daar het eerste reekshoofd na twee toernooizeges, in Kopenhagen en Amsterdam. De week nadien staat de Belgian Darts Open in het Oost-Vlaamse Wieze op het programma.

Vastgoed

Jobs in de regio