De vedetten van het Belgische voetbal van morgen, de U11 van Club Brugge, spelen volgende maand in Retie tegen hun leeftijdsgenoten van de Nederlandse topclub Ajax. © RR

Club Brugge - Ajax gespeeld op neutraal terrein: in sportpark Vossekot in Retie

RETIE, DESSEL -

“Champions League in sportpark Vossekot”, zo luidt de titel van het persbericht dat het clubbestuur van KBSK Retie heeft uitgestuurd. Aanleiding is een wedstrijd in het gemeentelijk sportpark in Retie tussen twee clubs die momenteel aantreden in de UEFA Champions League: Club Brugge en Ajax.

Eddy Meulemans

“Het gaat om vier vriendschappelijke jeugdwedstrijden van de U11 en U12”, zegt bestuurslid Rob Van Reusel van KBSK Retie. “De toekomstige vedetten van het Belgische en Nederlandse voetbal spelen tegen elkaar op onze velden op zaterdag 29 oktober om 10.30u.”

Ex-Rode Duivel Julien Cools

Dat de duels tussen de jeugdploegen van beide topclubs op neutraal terrein in Retie plaatsvinden, is omdat Club Brugge samenwerkt met de Kempense Voetbalacademie. Naast KBSK Retie maken ook KFC Dessel Sport, KFC Witgoor Sport, KSK Kasterlee en KFC Lentezon deel uit van deze lokale academie. “De samenwerking houdt onder meer in dat professionele trainers van Club Brugge af en toe trainingen komen geven aan onze jeugdploegen, maar ook dat jonge jeugdtalenten van bij ons de kans krijgen om door te groeien op hun niveau. En als er ooit een nieuwe Julien Cools (ex-jeugdspeler van Retie die later verhuisde naar Club Brugge en kapitein werd van de Rode Duivels, red.) opstaat, dat Club Brugge dan op de eerste rij staat om die binnen te halen.”

Centraal gelegen

Voor de spelers en trainers van Club Brugge is Retie ook perfect gelegen om tegenstanders uit Nederland en Duitsland te ontvangen. “Omdat we centraal tussenin liggen”, zegt Rob. “De technische staf van Club Brugge is ook heel tevreden over de moderne sportcomplexen en voetbalterreinen in Retie en Dessel.”

Op 29 oktober spelen overigens ook de U8, U9 en U10 van Club Brugge en Ajax tegen elkaar in de Kempen, maar dan enkele kilometers verderop op de terreinen van Dessel Sport. (ema)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio