Drie Nederlanders opgepakt voor brandstichting en ‘snitch’-opschrift in Berchem

De Nederlandse politie heeft in Rotterdam drie mannen opgepakt die verdacht worden van een brandstichting en het bekladden van een gevel in de Deken De Winterstraat in Berchem. Het parket in Antwerpen vraagt hun overlevering.

Bij de aanslag op 3 augustus in de Deken De Winterstraat in Berchem werd een geparkeerde auto in brand gestoken en lieten de daders op de voordeur een boodschap achter. ‘Snitch’ (verklikker, red.) werd er in zwarte graffiti aangebracht. In de buurt vond de politie een verbrande jas, allicht werd een van de daders zelf mee het slachtoffer van de brandstichting.

LEES OOK. Wagen uitgebrand en duidelijke boodschap op voordeur: nieuwe aanslag in crimineel milieu

Na de feiten kon de politie een nummerplaat aan de daders linken. Het vluchtvoertuig werd een dag later opgemerkt in Rotterdam en kon daar onderschept worden, het nieuws raakte nu pas bekend. Het parket in Antwerpen bevestigt dat drie verdachten, tussen 21 en 32 jaar oud, begin augustus opgepakt konden worden. “Het onderzoek naar hun mogelijke betrokkenheid loopt volop”, aldus parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Hun overlevering wordt gevraagd.”

De woning in de Deken De Winterstraat was al vaker het doelwit van explosies en brandstichtingen. Ook de horecazaak van de bewoners, de familie E.H., werd al verschillende keren geviseerd. Hun pannenkoekenhuis Stacks in de Volkstraat werd woensdagnacht nog beklad met graffiti, voor het pand stond een niet ontplofte vuurwerkbom.

LEES OOK. Onontplofte vuurwerkbom gevonden aan voormalig pannenkoekenhuisje op het Zuid, ook bom ontploft in Merksemse voortuin

 sare

MEER OVER Misdaad Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio