Margaux Quirin in haar nieuwe kledingzaak Olivea. © Joren De Weerdt

Margaux (27) opent tweede kledingzaak in Onze-Lieve-Vrouwestraat, dit keer met damesmode: “We bieden unieke merken aan”

Mechelen -

In de Onze-Lieve-Vrouwestraat in het centrum van Mechelen opent vandaag, donderdag, een gloednieuwe kledingwinkel. De jonge Mechelse onderneemster Margaux Quirin runde al een winkel voor herenmode, maar opent nu ook een zaak met vrouwenkleding. “Bij Olivea werken we met Belgische merken die je nergens anders in de stad kan vinden”, klinkt het.

Stijn Van de Sande

LEES OOK. Margaux opent hippe herenmodezaak ACE in Onze-Lieve-Vrouwestraat (2021)

In mei vorig jaar opende de Mechelse Margaux Quirin (27) haar eerste kledingwinkel in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in het centrum van de stad. Bij ACE kunnen mannen terecht voor tijdloze kleding. “Maar ik merkte dat ik veel vragen kreeg van vrouwen die meekwamen met hun man”, zegt ze. “Zo ontstond het idee om me ook op vrouwenmode te richten. In eerste instantie startte ik een webshop, maar die groeide uiteindelijk uit tot een fysieke winkel.”

Want Margaux twijfelde niet toen het aanpalende pand in de OLV-straat vrijkwam. Daar opende Olivea donderdag de deuren. “Samen met Cerasteel, het bedrijf van mijn vriend, hebben we het pand gerenoveerd en opnieuw ingericht. Het was tot de laatste seconde voor de opening hard werken, maar we zijn er klaar voor. Ik verwacht dat de klanten in het begin nog wat hun weg zullen moeten zoeken. Maar ik ben ervan overtuigd dat deze winkel zeker een plekje heeft in Mechelen.”

Belgische merken

Ook bij Olivea kunnen dames terecht voor tijdloze mode. “Maar het is net iets gedurfder dan bij ACE”, klinkt het. “Damesmode is ook helemaal anders dan herenmode. Daarom volgen we wel meer de fashiontrends die er op dit moment zijn. We werken met dezelfde merken als in de webshop. Dat zijn hoofdzakelijk Belgische merken die je nog nergens anders in Mechelen kan vinden. Ik vind het belangrijk om uniek te zijn en echt mijn eigen ding te kunnen doen.”

De Onze-Lieve-Vrouwestraat, die de laatste jaren enorm in trek is bij startende ondernemers, werd de voorbije maanden volledig heraangelegd. “De werken waren soms pittig, dat merkten we bij ACE”, zegt Margaux. “Daarom heb ik bewust gewacht tot op het moment dat de straat beter bereikbaar was om de nieuwe winkel te openen. Door de tweede winkel te openen in een aanpalend pand, ben ik ervan overtuigd dat ze elkaar kunnen versterken.”

Olivea is gevestigd in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 137, vlak bij het kruispunt met de Vijfhoek, en is van woensdag tot en met zondag geopend van 10.30 tot 18u. Net als bij ACE is het ook mogelijk om buiten de openingsuren een afspraak te maken.

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio