Onontplofte vuurwerkbom gevonden aan voormalig pannenkoekenhuisje op het Zuid, ook bom ontploft in Merksemse voortuin

Merksem -

In de Volkstraat op het Antwerpse Zuid is donderdagmorgen een geïmproviseerde vuurwerkbom gevonden op straat. De bom lag ter hoogte van het voormalige pannenkoekenhuisje Stacks, dat al drie keer het doelwit was van een aanslag. In de Rietschoorvelden in Merksem is dan weer een vuurwerkbom ontploft in de voortuin van de ouderlijke woning van de broers Gianni en Giorgi F.

jtp, sare

OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

De Antwerpse politie kreeg donderdagmorgen een oproep omdat iemand een verdacht voorwerp had opgemerkt in de Volkstraat. Op de stoep aan het voormalige pannenkoekenhuisje Stacks stond een colaflesje met enkele vuurwerkbommen aan vastgemaakt. De politie stelde meteen een veiligheidsperimeter in. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse om de geïmproviseerde vuurwerkbom te ontmantelen en voor sporenonderzoek.

© ATV

De daders lieten op de ramen ook een boodschap in graffiti achter. Daar staat onder meer “200kg” te lezen. Meer dan waarschijnlijk is de actie dan ook een vergelding voor een verdwenen lading cocaïne.

Stacks was eerder al meermaals het doelwit van een aanslag. Daarop besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA) dat die zaak de deuren moest sluiten. Alle zichtbare reclame moest ook verwijderd worden. Deze maand zou Stacks normaal weer open mogen, maar volgens advocaat John Maes hebben de eigenaars ervoor gekozen om de zaak definitief te sluiten. Dat weerhield de daders echter niet om opnieuw het pand te viseren.

LEES OOK. Burgemeester De Wever sluit door aanslagen getroffen bedrijven: “Zolang er zichtbare linken zijn, zal dreiging blijven”

De voorbije weken pakte de politie op twee verschillende momenten jonge Nederlanders op die vermoedelijk van plan waren om een aanslag te plegen in de Deken De Winterstraat in Berchem. Daar woont de familie E.H., eigenaar van het geviseerde pannenkoekenhuisje. Ook hun woning was al meermaals het doelwit van aanslagen.

LEES OOK. Nederlandse tieners die aanslag wilden plegen in Berchem blijven aangehouden

 © Victoriano Moreno

 © Victoriano Moreno

Ook ontploffing in Merksem

In tegenstelling tot de Volkstraat, ontplofte in de Rietschoorvelden in Merksem afgelopen nacht wel een vuurwerkbom. Buurtbewoners schrokken woensdagnacht op van een hevige knal en een lichtflits en verwittigden de politie. Die stelde vast dat er een vuurwerkbom tot ontploffing was gebracht in de voortuin van een woning.

De politie stelde een perimeter in en het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. De ontploffing veroorzaakte geen schade aan de gevel. Op het moment van de feiten was er niemand thuis, niemand raakte dan ook gewond.

De wagen van de familie werd een jaar geleden in brand gestoken, het pand was afgelopen zomer al tweemaal het doelwit van een schietpartij. Eind juni hadden onbekenden de gevel onder vuur genomen, eind augustus werden vier kogelinslagen vastgesteld in de ramen. Na die laatste aanslag plaatste de politie een mobiele camera in de straat. Het is nog niet duidelijk of de verdachten van de aanslag op die beelden te zien zijn.

De woning is eigendom van de familie F. Twee zonen van het gezin, Gianni en Giorgi, zijn bekende namen in het drugsmilieu. Ze worden gelinkt aan de groep rond Mounir El Bartali, alias Gino.

LEES OOK. Naast reeks aanslagen tegen familie van bekende kickbokser sluimert ook oorlog tegen ‘Gino’ verder

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen