De gelukkige vinders van het biervat. © rr

Vendeliers KLJ vinden na drie dagen begraven biervat

Reet -

Het biervat dat de organisatie van de Brooikensdag ergens in de gemeente had begraven, is opgedoken. Of beter, gevonden door een ploeg kameraden van de KLJ. Het vat zat verstopt onder de zoden in de buurt van de watertoren in de Rumstsestraat.

Om de Brooikensdag van komende zondag extra luister bij te zetten, koppelde de organisatie er ook dit jaar een wedstrijd aan met een biervat als inzet. Sinds maandag werden op Radio Brooikens na de drie dagelijkse nieuwsuitzendingen aan de hand van muziekfragmenten tips gegeven. Een team van zeven vrienden die als vendelier actief zijn bij KLJ wist het vat woensdag in de vooravond boven te spitten.

“Volgens de vinders hadden ze op hun smartphone telkens Shazam klaar staan om meer duidelijkheid te krijgen”, vertelt Jef Wijckmans, voorzitter van vzw Brooikensstoet. “Woensdagvoormiddag was een andere ploeg er kortbij, maar omdat ze ’s namiddags moesten gaan werken, moesten zij hun zoektocht staken.”

Dat speelde in het voordeel van de KLJ-vrienden. Gewapend met schoppen en ijzeren staven zochten ze voort in de buurt van de watertoren. Er kwam zelfs een metaaldetector aan te pas, niet wetende dat die op aluminium niet reageert. Tot plots iemand met een ijzeren staaf raak trof.

Enkele van de muzikale tips die naar het vat moesten leiden, waren Reet Petite (deelgemeente Reet dus), On the border (op de grens van de gemeente), Houndred pounds of clay (kleigroeves), Camp (camping Dreamville) en Advertising space (onder een reclamebord). (bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio