Griet Cools en Bert Geuens van bistro Tilo in Retie hebben hun dikke wollen trui al uit de kast gehaald, klaar voor hun Dikke Truien Sundays. © RR

Horecazaak lanceert dikketruienzondagen: “Wij minder stoken, klanten minder betalen”

Retie, Arendonk -

Een horecauitbater in Retie heeft een slimme oplossing bedacht voor de hoge energiekosten. In de komende wintermaanden houdt hij op zes zondagen een dikketruiendag in zijn restaurant. Dan zet hij de thermostaat vijf graden lager en vraagt hij zijn klanten een dikke trui aan te trekken. In ruil krijgen ze korting op hun menu.

Eddy Meulemans

“Onze eigen energiefactuur is met 4.000 euro per jaar gestegen, maar ook onze klanten lijden onder de dure prijzen voor gas, elektriciteit en voeding”, zegt zaakvoerder Bert Geuens (37) van bistro Tilo in Retie. “Daarom lanceren we nu onze Dikke Truien Sundays. Het arrangement is een win-win voor iedereen. Omdat wij minder moeten stoken en zo heel wat kosten besparen, kunnen we onze klanten een grotere menu aanbieden voor een kleinere prijs.”

19 graden

Zes dikketruienzondagen hebben Bert en zijn vrouw Griet Cools (35) uit Arendonk gepland in hun zaak. De eerste keer dat ze hun kamertemperatuur in het restaurant verlagen naar 19 graden, is op zondag 30 oktober. Dan betaal je slechts 25 euro voor een uitgebreid buffet van verschillende soepen, koude en warme gerechten en een rijk assortiment van desserten. Ook inbegrepen in de prijs: een Jägermeister van het vat. “Om lekker op te warmen”, zegt Bert met een knipoog. “Of, als je geen alcohol drinkt, kun je ook een gewone warme drank nemen: koffie, thee of warme chocomelk.”

In het restaurant wordt de thermostaat vijf graden lager gedraaid. “19 graden is nog een best aangename temperatuur om te dineren”, zegt zaakvoerder Bert Geuens. © RR

Volgens de Retiese horecauitbater is een temperatuur van 19 graden nog “best aangenaam” om te dineren. “De korting die je ervoor in ruil krijgt, bedraagt zo’n 10 euro per persoon”, zegt hij. Het nieuwe concept blijkt al meteen aan te slaan, want de eerste reservaties zijn al geboekt. De zes Dikke Truien Sundays vinden plaats op 30 oktober, 13 november, 4 december, 18 december, 15 januari en 29 januari.

Belgische-bierenwandeling

Bistro Tilo heeft voor de komende herfst- en wintermaanden nog meer bijzondere arrangementen in petto, waaronder een Belgische-bierenwandeling: een wandeling van 6,5 kilometer die vertrekt aan bistro Tilo en een wijde lus maakt doorheen de velden, bossen en natuur tussen Retie en Mol-Postel. Bij aankomst kun je nog nagenieten van je sportieve inspanning met een selectie van drie Belgische bieren: blond, bruin en tripel. “De drie proevertjes, elk van 20 centiliter, worden geserveerd met een plankje van huisgemaakte bitterballen bereid met bruin bier. Het arrangement kost 15 euro.”

De eerste Dikke Truien Sunday in bistro Tilo vindt plaats op zondag 30 oktober. © RR

Rode Duivels

Op 23 en 27 november, wanneer de Rode Duivels tegen Canada en Marokko spelen op het WK in Qatar, kun je in bistro Tilo het voetbal live volgen op een groot scherm en ondertussen genieten van onze befaamde nationale gerechten en specialiteiten: ontvangst met Belgische bitterballen, gevolgd door Belgische frieten met stoofvlees, bereid met Belgische andijvie, en Belgisch bier van Filou. Prijs: 23 euro.

www.bistrotilo.be

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio