Nathalie Herremans komt vanaf 7 november naar Edegem. © RR

Nieuwe directeur van Edegemse Andreas Vesaliusschool komt over van de gemeentelijke basisschool Rumst

Edegem, Rumst -

Het schepencollege van Edegem heeft Nathalie Herremans aangesteld als de nieuwe directeur van de gemeentelijke basisschool Andreas Vesalius. Vanaf 7 november gaat ze aan de slag.

Filip Spoelders

In juli maakte Marc Geerts bekend dat hij na twintig jaar de directeursstoel van Andreas Vesalius ging verlaten. Dan werd al duidelijk dat de gemeenteschool zonder vaste directeur het nieuwe schooljaar zou beginnen. Tijdens de aanwervingsprocedure kwamen vijf geldige kandidaturen binnen. Nathalie Herremans werd als meest geschikte kandidaat aangeduid.

“Nathalie heeft een rijke ervaring, als leerkracht en als directeur de van gemeentelijke basisschool Eikenlaar in Rumst. Daarom zijn we overtuigd dat zij de juiste persoon is om de mooie uitdaging in onze dynamische gemeentelijke basisschool aan te gaan”, vertelt onderwijsschepen Koen Michiels (N-VA) van Edegem.

Acht jaar directeur

Professioneel ruilt ze Rumst in voor Edegem. “Na een carrière van 25 jaar binnen het gemeentelijk onderwijs van Rumst, waarvan acht schooljaren als directeur, kijk ik er naar uit om mijn horizon te verbreden. Ik ben overtuigd dat ik samen met het schoolteam, alle ouders en leerlingen van Andreas Vesalius, het schoolbestuur van Edegem en de scholengemeenschap nog veel ga opsteken”, vult Nathalie aan.

Tot 7 november zal beleidscoördinator Ann Dries ad interim directeur van de school blijven. Zij heeft de opdracht om de continuïteit van de werking zo goed mogelijk te verzekeren.

 © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio