De Rode Duivels worden tijdens dit WK niet buiten op de Turnhoutse Grote Markt maar binnen in Weelde-Depot aangemoedigd. © BERT DE DEKEN

Bar Qatar in Navo-hallen wordt grootste fanpark van Rode Duivels in Kempen

Ravels, Turnhout -

Het wereldkampioenschap voetbal kent voor het eerst een winterse editie met het WK in Qatar. Tafeltennisclub TTK Turnhout verhuist de grote schermen van de Turnhoutse Grote Markt naar Weelde-Depot en vraagt 8 euro inkom.

Wouter Adriaensen

In 2018 zorgde TTK voor het laatste voor een groots voetbalfeest op de Grote Markt van Turnhout. Coronabeperkingen gooiden twee jaar geleden roet in het eten. “Het wereldkampioenschap in Qatar begint op 20 november”, legt persverantwoordelijke Dave Baelus uit. “De uitzendingen konden niet op de Grote Markt omdat dat te dicht tegen de opbouw van de wintermarkt is. Bovendien kun je moeilijk verwachten dat mensen die tijd van het jaar buiten een match volgen.”

In de zoektocht naar een overdekte locatie kwam TTK in Weelde-Depot terecht. De gemeente Ravels verhuurt daar een van de voormalige NAVO-hallen voor evenementen. “Hier bouwen we met Bar Qatar het grootste fanpark van de Rode Duivels in de Kempen. Er komen twee reuzegrote schermen, een foodtruckpark, drankstanden en dj-optredens voor en na de wedstrijden. Bar Qatar is ook toegankelijk voor mensen met een beperking. Vooraan het scherm maken we plaats voor de allerkleinste bezoekers.”

 ©  Bert De Deken

Maximaal 3.500 supporters

Een stijlbreuk met het verleden: de inkom van Bar Qatar bedraagt 8 euro. “Met een gratis gedeelte zoals op de Grote Markt in Turnhout zouden we niet uit de kosten geraken”, berekende Dave Baelus. “De verwarmingskosten zijn ook een issue geweest, maar daar kunnen we niet buiten. Er zijn ook twee vip-formules: 15 euro per persoon voor een tafel en 35 euro per persoon inclusief drank en hapjes.” Voor verenigingen uit de regio zijn er verschillende formules om een centje bij te verdienen.

De maximumcapaciteit voor de drie groepswedstrijden van de Rode Duivels bedraagt 3.500 supporters. Na die eerste ronde wordt de samenwerking tussen de gemeente Ravels en TTK geëvalueerd. “De gouden generatie van de Rode Duivels is een beetje op zijn retour, maar we beschikken nog steeds over de beste keeper en de beste middenvelder ter wereld. In principe is de tweede ronde dus haalbaar. Vanaf dan kunnen we uitbreiden naar grotere aantallen. Hopelijk kunnen de Duivels hun knappe derde plaats van het WK in 2018 overdoen of zelfs overtreffen.”

Enige in de Kempen

Voorlopig ziet het ernaar uit dat Weelde-Depot een van de weinige Kempense locaties met een groot scherm wordt. In onder meer Turnhout, Herentals en Geel zijn er geen aanvragen binnen gekomen voor grootse WK-uitzendingen. Ook de lokale horeca lijkt voorlopig geen plannen te koesteren om samen iets te organiseren. Een optie zou nog een groot scherm aan het stadion van eersteklasser KVC Westerlo kunnen zijn.

De Rode Duivels spelen op woensdag 23 november om 20u tegen Canada, op zondag 27 november om 14u tegen Marokko en op donderdag 1 december om 16u tegen Kroatië. Bar Qatar opent de deuren telkens twee uur voor de wedstrijd. De ticketverkoop gebeurt online.

www.barqatar.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio