Hilde Bovendeerd (59) ©  Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Luisteren naar elkaar is ontzettend belangrijk”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Hilde Bovendeerd (59)

“Wij hebben daarnet samen gegeten met mijn broer en mijn moeder, hier aan ’t Krugerplein. Wij wonen hier alle drie, een paar huizen van elkaar. We zitten dus geregeld samen, hier op de bank, of bij iemand thuis. Als de zon zich een beetje laat zien, zit ik buiten.”

“We hebben onlangs op het plein een groot feest gegeven voor ons mama haar 85ste verjaardag. Tafels en stoelen buitengezet, eten laten komen, mensen uitgenodigd en vrienden van vroeger van ons mama. Dat kan hier allemaal. Het voordeel van zo’n plein is dat je ongelooflijk veel volk kent. Er komen zo ook wel eens belangrijke discussies naar boven, vooral met de jongere bewoners. Dat vind ik erg interessant.”

“Ik ben sowieso erg sociaal geëngageerd en gewoon iemand die graag praat met mensen. Ik wil mensen leren kennen en weten waar hun interesses liggen. Liefst nog mensen van andere culturen of met andere opvattingen dan ik. En eens je de mensen kent, volgt het vertrouwen en dan wordt er ook naar elkaar geluisterd. En luisteren naar elkaar is ontzettend belangrijk.”

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio